Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15

Forbes: Αυτά ειναι τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του 2017

Για πρώτη φορά από το 2002, η Ζιζέλ Μπούντχεν έχασε την πρωτιά στην ετήσια λίστα του Forbes για τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του 2017.

Η Κένταλ Τζένερ στα 22 της χρόνια, «έκλεψε το στέμμα» από τη Ζιζέλ, με απολαβές 18,7 εκατ. ευρώ το χρόνο. 

Ο λογαριασμός της στο Instagram, όπου έχει 85 εκατ. ακόλουθους, της εξασφάλισε εξαιρετικές συμφωνίες με εταιρείες όπως η Estée Lauder, η La Perla και η Adidas ενώ οι αμοιβές της από το οικογενειακό reality και τη σειρά ρούχων που λάνσαρε μαζί με την αδελφή της, Κάιλι Τζένερ προσθέτουν κάθε μήνα μεγάλα ποσά στον τραπεζικό της λογαριασμό.



Η Ζιζέλ, που βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας με έσοδα 14,9 εκατ. ευρώ, φωτογραφήθηκε για ένα από τα αρώματα της Carolina Herrera, για τα παπούτσια Arezzo και τα κοσμήματα Vivara στην πατρίδα της τη Βραζιλία. Ο περιορισμός στις καμπάνιες που συμμετείχε μείωσαν το εισόδημά της κατά 43% σε σχέση με το 2016.



Την τριάδα συμπληρώνει η Κριστίν Τέιγκεν (με 11,5 εκατ. ευρώ), που βρίσκεται στη στη λίστα για πρώτη φορά. Το πρώην μοντέλο του Sports Illustrated κερδίζει εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, κλείνοντας συμφωνίες όχι μόνο με διάσημα brands ρούχων αλλά και με γνωστές εταιρείες αναψυκτικών όπως η Vita Coco και η Smirnoff.

Τα 10 πιο υψηλά αμειβόμενα μοντέλα στον κόσμο κερδίζουν συνολικά 93,2 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη βασίζονται στα έσοδα από καλλυντικά, αρώματα και άλλα συμβόλαια.



Στη φετινή λίστα κυριαρχούν τα «μοντέλα του Instagram», όπως για παράδειγμα η Μπέλα Χαντίντ, που βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας με 5,1 εκατ. ευρώ ετησίως, έχοντας υπογράψει συμβόλαια με περισσότερα από δώδεκα brands μεταξύ των οποίων ο οίκος Dior και η Nike. 



Η αδερφή της, η Τζίτζι Χαντίντ (5η με 8 εκατ. ευρώ), κερδίζει 3 εκατ. ευρώ παραπάνω τον χρόνο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που δύο αδερφές βρίσκονται στη λίστα με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα.



Η Λιου Γουέν, που βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας με 5,5 εκατ. ευρώ, είναι το μοναδικό μη λευκό μοντέλο μεταξύ των κορυφαίων δέκα.



Η Άσλεϊ Γκράχαμ είναι το πρώτο μοντέλο με καμπύλες που κέρδισε μια θέση στην ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes με απολαβές στα 4,7 εκατ. ευρώ.





Πηγή