Δευτέρα, Δεκεμβρίου 4

Απίστευτα σενάρια πώλησης ελληνικών όπλων στον ISIS από τον μεσάζοντα του Καμμένου

Απίστευτα σενάρια πώλησης ελληνικών όπλων στον ISIS από τον μεσάζοντα του Καμμένου
Ανατριχίλα από το ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας σε σενάρια τρέλας
Σκάνδαλο και με υπογραφή Τσίπρα δείχνουν τα ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως!
Παίκτης παγκοσμίου κλάσης!
Ο θρασύς Καμμένος, ο εξαφανισμένος μεσάζοντας και η «ηθική» Τσίπρα
Ο μεσάζοντας εμφανίστηκε και με δηλώσεις του μιλάει για δουλειές 700 εκατ. που (του) χάλασαν!
Νέες πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση όσο περνά ο καιρός και γίνονται συνταρακτικές αποκαλύψεις
Νέες μεγάλες αναταράξεις αναμένονται στο πολιτικό σκηνικό, μετά τις εντυπωσιακές αποκαλύψεις γύρω από την πώληση ελληνικών όπλων στη Σαουδική Αραβία, μετά τις δηλώσεις του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου ότι ετοίμαζε δουλειές ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και τις πληροφορίες ότι στρατιωτικό υλικό προερχόμενο από τον συγκεκριμένο έμπορο, ίσως βρέθηκε στα χέρια του ISIS!

Ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας δήλωσε (στη Realnews) ότι το δημόσιο υπέστη ζημιά τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ από δυνητικές πωλήσεις στρατιωτικού υλικού, εξαιτίας της πολιτικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε το τελευταία διάστημα.
Το υλικό αυτό δεν αφορούσε μόνο τα περίφημα βλήματα, αλλά σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «το υπουργείο Άμυνας έβγαλε λίστα υλικών που δεν χρειάζεται, αυτή παραδόθηκε επισήμως και βάση αυτής θέλησε η Σαουδική Αραβία να αγοράσει, ακολουθώντας βήμα-βήμα την προβλεπόμενη διαδικασία». Και διευκρινίζει ότι «η συγκεκριμένη λίστα που ανήρτησε το υπουργείο αφορούσε καμιά εικοσιπενταριά είδη» και ότι η πώληση όλου αυτού του υλικού θα απέφερε στο δημόσιο 700 εκατ. ευρώ!

Επιβεβαίωσε δε ότι κάνει τη δουλειά του μεσάζοντα για διάφορες χώρες, δηλώνοντας ότι οι δυνατότητες της εταιρίες του «δεν είναι μόνο με τη Σαουδική Αραβία, είναι και με άλλες χώρες».

Ο κ. Παπαδόπουλος επιμένει ότι εκπροσωπούσε επίσημα τη Σαουδική Αραβία στην περιβόητη υπόθεση, λέγοντας ότι το έγγραφο που εμφάνισε από σμήναρχο της χώρας αυτής, ελέγχθηκε και ήταν γνήσιο.

Το πράγμα ωστόσο περιπλέκεται πλέον, μετά την πληροφορία (του Βήματος) ότι ευρωπαϊκές υπηρεσίες φέρονται να έχουν εντοπίσει στρατιωτικό υλικό που διατέθηκε από την εταιρία του κ. Παπαδόπουλου στη μέχρι πρότινος πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία, Ράκα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υλικό που εξήγαγε η εταιρεία στη Μέση Ανατολή εντοπίστηκε από το λεγόμενο «ηλεκτρονικό ίχνος», το οποίο φέρουν τα μικρά και ελαφρά όπλα, βάσει όσων προβλέπονται στη Συμφωνία για το Εμπόριο Όπλων -η Ελλάδα είναι μέλος της Συμφωνίας.

Πέρα από την προφανή προβληματική εμπλοκή της χώρας σε μία πρωτόγνωρη και επικίνδυνη κατάσταση, εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, κυκλοφορούν κι άλλες πληροφορίες, που εκθέτουν τις σχέσεις της Αθήνας με τη Σαουδική Αραβία.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από το Ριάντ, ώστε με ρηματική διακοίνωση να μην αποδεχθεί οποιαδήποτε ψήφισμα σχετικό με το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία λόγω της κατάστασης στην Υεμένη!
 
Στο μεταξύ η κυβέρνηση εξακολουθεί να δέχεται έντονη κριτική για τους χειρισμούς της στην υπόθεση.

Η ΝΔ σχολίασε χθες ότι «η τετραήμερη σιωπή του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις ότι τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια, απλά επιβεβαιώνουν την ενοχή του. 
Όπως και η σημερινή αφωνία του κ. Τσίπρα για τη νέα απίστευτη αποκάλυψη ότι ο κ. Καμμένος διαπραγματευόταν με τον περιβόητο Παπαδόπουλο - τον οποίο κατά τα άλλα "δεν γνώριζαν" - την πώληση 25 διαφορετικών οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας 700 εκ. ευρώ». 
Και προσθέτει: 
«Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με το ανύπαρκτο θέμα του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το οποίο έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Βουλή, το τεράστιο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου θα διερευνηθεί σε βάθος είτε από αυτήν, είτε από την επόμενη Βουλή».
http://politika-gr.blogspot.gr/2017/12/isis_4.html