Παρασκευή, Δεκεμβρίου 1

Nα γιατί είμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ! EΠΙΤΕΛΟΥΣ Ξυπνήστε κοιμισμένοι! Εάν δεν το ΞΕΡΑΤΕ, ΜΑΣΟΝΟΙ , Π@@στηδες, Άθεοι και μουσουλμάνοι, έκαναν συνασπισμό στην ΕΛΛΑΔΑ κατά των Ελληνορθοδόξων! (ΒΙΝΤΕΟ)

14470663_868984119902002_7049647010275661936_n
ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΜΑΣΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «Είμαστε Όλοι Πολίτες» ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΑΜΟΥ…

ΠΡΩΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑΣ, ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝ, ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΝΑΙΜ ΕΛΓΚΑΝΤΟΥΡ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 40 ΛΕΠΤΟ, ΝΑ ΧΥΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ (ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΩΝ) ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ, ΜΑΣΩΝΟΙ, ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
skeftomasteellhnika
Το βιντεο δειτε το εδω .. http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=3011
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος των EEA Grants «Είμαστε όλοι Πολίτες», σε συνεργασία με το Δίκτυο Νέων Ελλάδας – Youthnet Hellas, ως υποστηρικτές και εταίροι της καμπάνιας No Hate Speech Movement του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργάνωσαν από κοινού με το ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, συζήτηση με θέμα «Ρητορική μίσους και Ισλαμοφοβία». Η εκδήλωση εντάσσεται στη δράση «Κύκλος συζητήσεων ενάντια στη ρητορική μίσους».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου, στρέφουμε την προσοχή μας στην αναζωπύρωση της Ισλαμοφοβίας και σε μια από τις κύριες εκφάνσεις της, τη ρητορική μίσους εναντίον των Μουσουλμάνων. Η συχνά αυθαίρετη σύνδεση μεταξύ του προσφυγικού ζητήματος και των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία και το Βέλγιο έχουν επιφέρει αύξηση του ισλαμοφοβικού λόγου στην πολιτική, στα ΜΜΕ και σε άλλους τομείς της δημόσιας σφαίρας σε όλη την Ευρώπη, με πιο πρόσφατη εκδήλωση την απαγόρευση του μπουργκίνι στη Γαλλία. Στην Ελλάδα, φαίνεται ότι η Ισλαμοφοβία εμφανίζει ισχυρά ερείσματα στα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,τα οποία εξάλλου αποτελούν πρόσφορους χώρους για την διάχυση της ρητορική μίσους, με τη μορφή ρατσιστικών σχολίων και λεκτικών επιθέσεων.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, από όλες τις θρησκευτικές ομάδες, οι Μουσουλμάνοι έχουν το χαμηλότερο επίπεδο κοινωνικής αποδοχής. Μόλις το 61% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα αποδέχονταν πλήρως έναν Μουσουλμάνο συνάδελφο στον χώρο εργασίας, και μόνο το 43% ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν τα ενήλικα παιδιά τους είχαν δεσμό με άτομο μουσουλμανικής θρησκείας.
Στη συζήτηση τίθενται ερωτήματα, όπως:
– Πώς αισθανόμαστε όταν βλέπουμε μια γυναίκα να φοράει μαντίλα στον δρόμο;
– Συμφωνούμε με την ανέγερση ενός επίσημα αναγνωρισμένου τζαμιού στην Αθήνα;
– Πόσο συχνά γίνονται στόχοι ρητορικής μίσους οι Μουσουλμάνοι εντός και εκτός διαδικτύου λόγω του θρησκεύματός τους;
– Ποιες είναι οι προκλήσεις που τίθενται από την αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας;
Στη συζήτηση συμμετέχουν ως ομιλητές οι:
– Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Πρ. Υπουργός. Δ/ντής Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων (Deree College)
– Yonous Muhammadi, Πρόεδρος Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων
– Αλέξανδρος Σακελλαρίου, Δρ. Κοινωνιολογίας της Θρησκείας, Ερευνητής Παντείου Πανεπιστημίου
– Άννα Στάμου, Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαγεωργίου.
katohika.gr

 makeleio.gr