Παρασκευή, Δεκεμβρίου 8

Σπάει ταμεία η νέα ταινία της Pixar

 Σπάει ταμεία η νέα ταινία της Pixar
Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα το «Coco» βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού box office φέρνοντας στα ταμεία πάνω από 26 εκατομμύρια.
Η νέα ταινία της Pixar είναι επηρεασμένη από τη μεξικανική παράδοση και διαδραματίζεται στον κόσμο των νεκρών. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός 12χρονου αγοριού, του Μιγκέλ, που
πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που συνδέονται με ένα μυστικό αιώνων. Η ιστορία οδηγείται μέσα από πολλές περιπέτειες σε μία εξαιρετική οικογενειακή επανένωση. Η ταινία εξυμνεί τη μεξικανική κουλτούρα και παράδοση.



Έχει ήδη γνωρίσει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, φέρνοντας στα ταμεία τής εταιρείας 280 εκατομμύρια δολάρια από τις προβολές παγκοσμίως, κάνοντας ρεκόρ εισιτηρίων στο Μεξικό και κάνοντας τζίρο 75.6 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα.

«Η Ήμερα των Νεκρών είναι μία πολύ σημαντική παράδοση. Θα καλούσα τους πάντες στον κόσμο να την αγκαλιάσουν γιατί είναι μία αντανάκλαση της ζωής και του θανάτου. Σου δίνει μια πιο ισχυρή αίσθηση της ύπαρξης, της μνήμης, της ιστορίας του ποιος είσαι και το ποιος θέλεις να είσαι», δήλωσε ο ηθοποιός Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, που έχει «δώσει» τη φωνή του στην ταινία.

Το Coco φιλοδοξεί να αποτελέσει έμπνευση και να δώσει ελπίδα στους μεξικανούς που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό τη σκιά των σχολίων του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ