Σε ΥΕΝΕΔ μετατρέπει ο Σαββίδης το «Εpsilon» – Αυστηρές εντολές να στηριχθεί το καθεστώς Τσίπρα, Καμμένου!

Σε καθεστωτική ΥΕΝΕΔ του καταρρέοντος καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οραματίζετα να μετατρέψει το κανάλι «Ε» ο αγαπημένος ολιγάρχης των Τσίπρα – Καμμένου Ιβάν Σαββίδης! 
Όπως διαφάνηκε από την αυνομιλία που είχε το απόγευμα με τους εργαζομένους (δημοσιογράφους – τεχνικούς) του καναλιού που και επισήμως πρόσφατα εξαγόρασε , η γραμμή του σταθμού θα είναι καθαρά φιλοκυβερνητική – αφού αυτό εξυπηρετεί προφανώς τα επιχειρηματικά συμφέροντα του καναλάρχη – ιδιοκτήτη του σταθμού.

«Είναι απίστευτο στην Ελλάδα να μην αφήνουμε την κυβέρνηση, την οποιαδήποτε κυβέρνηση, να κάνει τη δουλειά της, αλλά να στεκόμαστε διαρκώς απέναντι σε αποφάσεις και να δημιουργούμε εμπόδια», ανέφερε με νόημα ο Ιβάν Σαββίδης, δίνοντας με αυτό τοην τρόπο σαφείς εντολές στήριξης του υπό κατάρρευση καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Χέρι – χέρι» Καμμένος με Σαββίδη στο «Ε»

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr  έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η επίσκεψη του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Ε, τον οποίο πρόσφατα αγόρασε από τον καναλάρχη Φίλιππο Βρυώνη, καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας του ΠΑΟΚ συνοδευόταν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Σύμφωνα με διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί πρόκληση να εμφανίζεται επιχειρηματίας που ομιλεί τη ρωσική, με τρεις διερμηνείς και να δηλώνει ενώπιον των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού ότι θα στηρίξει «οποιαδήποτε κυβέρνηση αγαπάει την Ελλάδα», την ώρα που στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού βρισκόταν και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με ανώτατες πηγές της Νέας Δημοκρατίας, η συγκεκριμένη εμφάνιση-ομιλία αποτελεί πρόκληση και έναντι του Αμερικανού πρέσβη, κ. Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος δύο μόλις ημέρες πριν, απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Σαββίδη αμφισβητούσε την προέλευση και την ταυτότητα των κεφαλαίων που τοποθετήθηκαν από τον κ. Σαββίδη κι άλλους μετόχους για την εξαγορά του ΟΛΘ.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapolitika.gr η συγκεκριμένη πρώτη εμφάνιση του ομογενή επιχειρηματία στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Ε και η ταυτόχρονη παρουσία στις εγκαταστάσεις του κ. Πάνου Καμμένου έχει ενοχλήσει σφόδρα την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο κ. Σαββίδης προσήλθε στο κανάλι περίπου στις 13:00 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον οικονομικό διευθυντή κ. Δ. Δημαρέλη, τον γενικό διευθυντή Εντ Χολ και τον στενό του συνεργάτη Αρτούρ Νταβιντιάν.
Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει στις εγκαταστάσεις του σταθμού ο κ. Καμμένος ο οποίος είχε μακρά συνάντηση στο γραφείο του κ. Δημαρέλη στο νέο σταθμό.
Ο κ. Σαββίδης στην ομιλία του στους εργαζομένους έκανε αναφορές στην Ορθοδοξία, τη θρησκεία και την οικογένεια, προσπαθώντας να δώσει το στίγμα για το νέο τηλεοπτικό του εγχείρημα και αφού επανέλαβε τη φράση «θα είμαι με όποια κυβέρνηση αγαπάει την Ελλάδα» επιτέθηκε με νόημα σε όσους ασκούν κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, αλλά και στις κατηγορίες για φορολογικές και άλλες δικαστικές εκκρεμότητες.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο αλλά και σχετικά ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς για το κατά πόσον στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία το Δημόσιο άσκησε τα δικαιώματά του για να διεκδικήσει βεβαιωμένα ποσά από φορολογικές εκκερεμότητες που είχε η συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς και για προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μετά την ομιλία του προς τους εργαζομένους ο κ. Σαββίδης κατευθύνθηκε στο γραφείο του κ. Δημαρέλη, όπου βρισκόταν και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δύο άνδρες αποχώρησαν μαζί περί τις 16:45 από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού.
Σκληρή ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στην είδηση ότι ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε μαζί με την Ιβάν Σαββίδη στην παραλαβή του τηλεοπτικού σταθμού «Ε».
«Πρόκειται για απίθανα πράγματα αυτά που συμβαινουν! Πάει ο επιχειρηματίας να παραλάβει το Κανάλι του συνοδεία του Υπουργού….Πρώτη Φορά Αριστερά» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ: «Δηλαδή για να το καταλάβετε, του χάρισαν μερικά εκατομμύρια με τροπολογία δήθεν για την ΣΕΚΑΠ και αυτός με αυτά τα λεφτά τους αγόρασε κανάλι. Και έχουν τα μούτρα να μιλάνε για διαπλοκή….»

Τι είπε ο Σαββίδης στους δημοσιογράφους του «Ε»   
Ο Ιβάν Σαββίδης πέρασε την είσοδο λίγο πριν τις μία το μεσημέρι ενώ οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλου που είχαν ενημερωθεί περίπου μία ώρα πριν για την άφιξη του νέου ισχυρού άνδρα του καναλιού, συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό πλατό του studio Αλφα.
Από τις πρώτες του φράσεις νέος ιδιοκτήτης εμφανίσθηκε προσιτός, αποφασιστικός αλλά και…αποκαλυπτικός ως προς τις προθέσεις του για το νέο του εγχείρημα στα media.
«Το νέο πρόγραμμα του σταθμού θα είναι ισορροπημένο, ανάμεσα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία» τόνισε απαντώντας σε ερώτηση εργαζόμενου στο κανάλι, αφού ο ίδιος μετά τις ανακοινώσεις που έκανε, θέλησε να κάνει και διάλογο με τους υπαλλήλους.
«Αν με ρωτάτε για την πολιτική του σταθμού, θα σας πω ότι δεν θα παίζει ότι αρέσει στον Σαββίδη», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχουν ειδικοί και επαγγελματίες τους οποίους εμπιστεύεται.
Ωστόσο επισήμανε ότι «είναι απίστευτο στην Ελλάδα να μην αφήνουμε την κυβέρνηση, την οποιαδήποτε κυβέρνηση, να κάνει τη δουλειά της, αλλά να στεκόμαστε διαρκώς απέναντι σε αποφάσεις και να δημιουργούμε εμπόδια».
Φράση που δικαιώνει κατά κάποιο τρόπο τα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς περί του νέου «Ε», ότι θα ακολουθήσει φιλοκυβερνητική γραμμή.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην εξαγορά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι «είναι μια επένδυση, μια εξαγορά που δεν χάρηκα, γιατί έρχονται τα κόμματα (της αντιπολίτευσης) και δημιουργούν εμπόδια για την ανάπτυξη μιας ήδη προβληματικής επιχείρησης, αντί όλοι μαζί να βοηθήσουν στο να γίνει το λιμάνι ανταγωνιστικό και να ανοίξουν θέσεις εργασίας».
Ο Ιβάν Σαββίδης στην ομιλία του που μετέφραζε κατά λέξη μεταφραστής τον οποίο μάλιστα ο ίδιος διόρθωσε κάποιες στιγμές, περιέγραψε το όραμά του για το νέο κανάλι που θέλει να φτιάξει.
«Όσο υπάρχει ο πρώτος, αυτός είναι και ο στόχος μου. Με ενδιαφέρει μόνο η πρωτιά» είπε, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για την επιτυχία αλλά σκληρή δουλειά.
«Η δική μου επιχείρηση, εξαρτάται από τη δική σας δουλειά, εσείς με κάνετε καλύτερο», επισήμανε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι θέλει «οι εργαζόμενοι του Εψιλον να περπατούν στην Αθήνα και να τους καταλαβαίνει ο κόσμος ότι εργάζονται στο Έψιλον επειδή θα είναι χαρούμενοι».
Συμπλήρωσε μάλιστα με νόημα: «Και την πρώτη φορά που ήρθα εδώ, αλλά και σήμερα, ένιωσα έντονα μια αρνητική ενέργεια στο χώρο. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που σας λέω με σιγουριά ότι θα φύγουμε από εδώ. Ηδη έχουμε βρει τις νέες εγκαταστάσεις του σταθμού, στις οποίες θέλω εσείς να μπείτε μέσα και να φτιάξετε όπως ακριβώς θέλετε ώστε να είστε χαρούμενοι σε ένα νέο και αποδοτικό περιβάλλον» είπε ο επιχειρηματίας.
Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για την τοποθεσία, δεν την αποκάλυψε μετά από… παραίνεση του νέου Γενικού διευθυντή Ed Hall που ήταν παρόν.
Ο Ιβάν Σαββίδης προκάλεσε θετική εντύπωση στους εργαζόμενους καθώς τους ευχαρίστησε τουλάχιστον …δέκα φορές για τον επαγγελματισμό τους που «κράτησε όλο αυτό το διάστημα ζωντανό το κανάλι», αν και όπως είπε, «ο στόχος μου δεν είναι ούτε το 6%, ούτε το 7%, ούτε το 10% της τηλεθέασης, αλλά η πρωτιά».
Συνέκρινε μάλιστα και τα…ποδοσφαιρκά με τα τηλεοπτικά, λέγοντας ότι όπως στον ΠΑΟΚ αλλάζει προπονητές μέχρι να βρει τον καλύτερο που θα στείλει στην κορυφή την ομάδα, έτσι και στο κανάλι θα ψάχνει διαρκώς για τα στελέχη που θα το φέρουν στην πρώτη θέση.
«Οποιος θέλει να είναι πλέον στην οικογένειά μας, θα αισθανθεί την αγάπη και την αγκαλιά μου. Οποιος δεν θέλει, μπορεί άνετα να φύγει. Ξέρω όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και σιγά σιγά μέχρι το τέλος του χρόνου θα τα λύσουμε» τόνισε με νόημα.
Δίπλα στον Ιβαν Σαββίδη εκτός του νέου Γενικού Διευθυντή, ήταν και ο άνθρωπος που κατάφερε να ολοκληρώσει το δύσκολο και «προβληματικό» όπως ανέφερε ο ίδιος ο επιχειρηματίας deal με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, ο Οικονομικός διευθυντής του ομίλου Σαββίδη Δημήτρης Δημαρέλης.
Ακόμη, παρών ήταν και ο Δ. Αδάκτυλος, που θα αναλάβει τη θέση της εμπορικής διεύθυνσης.
Στο ακροατήριο βρίσκονταν οι παρουσιαστές του σταθμού με πρώτο τον πολυσυζητημένο  Μένιο Φουρθιώτη, που αφίχθη φορώντας γυαλιά ηλίου αθλητική μαύρη φόρμα και βρισκόταν διαρκώς δίπλα στην τατιάνα Στεφανίδου.
Παρούσες ήταν η Κατερίνα Καινούργιου, η Φαίη Μαυραγάνη, η Φωτεινή Γεωργαντά και η Μαρία Ενεζλη, αλλά και όλοι οι αρχισυντάκτες του προγράμματος του Εψιλον.
«Η μόνη μου γραμμή είναι ότι θέλω να λέμε την αλήθεια. Ακόμη κι όταν οι άλλοι επιμένουν στα ψέματα, εμείς θα λέμε την αλήθεια» τόνισε ο επιχειρηματίας.
Κλείνοντας πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη αν το όνομα του σταθμού παραμείνει το ίδιο-θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν κι εκείνος πιστεύει ότι δεν πρέπει να αλλάξει-τα χρώματα του καναλιού θα είναι το μπλε και το λευκό,ενώ  η φιλοσοφία του θα είναι να αναδείξει την Ελλάδα, τον πολιτισμό, τις αξίες της αλλά και την θρησκεία.