Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28

Tο ακούει ο ΜΟΥΓΚΟΘΟΔΩΡΟΣ……… Μέχρι και αυτός μιλάει…..

Παρέμβαση Οικουμενικού Πατριάρχη για τους πλειστηριασμούς 
Το έχουμε υπογραμμίσει εδώ και πολύ καιρός!
Ο Ιερώνυμος είναι κατώτερος των περιστάσεων!
Διαβάστε γιατί! Πάλι καλά που μιλάνε άλλοι
Ηχηρή συμβολική, αλλά και ουσιαστική παρέμβαση για το θέμα των πλειστηριασμών από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σε συνέντευξη του, στο περιοδικό «Σχεδία» που πωλείται στους δρόμους από άστεγους (σημ: το μισό αντίτιμο πηγαίνει για την στήριξη τους), ο κ. Βαρθολομαίος, μιλώντας με ιδιαίτερο προβληματισμό και με την χαρακτηριστική φράση «πονάει η ψυχή μας», αναφέρεται στο θέμα των πλειστηριασμών και μάλιστα χωρίς να ερωτηθεί.
«Δυστυχώς, στη σημερινή εποχή της πολυδιάστατης κρίσης που βιώνουμε, χιλιάδες αδερφοί μας βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς κατοικία αφού, όπως ακούμε, αρκετά σπίτια θα κατασχεθούν με τους πλειστηριασμούς, λόγω των ανεξόφλητων δανείων. Πονά η ψυχή μας γι΄ αυτή τη νέα πραγματικότητα και ευχόμαστε να είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται για τον ελληνικό λαό, που ήδη έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Προπαντός να διαφυλαχθεί στο ακέραιο η συνοχή της κοινωνίας», αναφέρει στην παρέμβαση του ο κ. Βαρθολομαίος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε στην συνέντευξη του ότι «ο Χριστός έγινε ο πρώτος άστεγος Θεός», καθώς γεννήθηκε σε μια ταπεινή φάτνη και ως νήπιο βίωσε την προσφυγιά και την ξενιτιά, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον τόπο της γέννησής του.

 makeleio.gr