Διώξεις για ζημία 15 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

Στρέφονται κατά εννέα ατόμων, πρώην μελών της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, καθώς και ειδικών επιστημόνων
Διώξεις για ζημία 15 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ


Ποινικές διώξεις για ζημία στο Δημόσιο ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω χειρισμών στον ΕΟΠΠΥ κατά την περίοδο 2012-2014, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτόδικων Αθηνών.

Οι διώξεις -για απιστία- στρέφονται κατά συνολικά εννέα ατόμων, μεταξύ των οποίων πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΠΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, καθώς και ειδικοί επιστήμονες. Εδράζονται σε δύο αποφάσεις με τις οποίες επεβλήθη ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα  ιατρικά υλικά.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Αρειο Πάγο στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων τότε υπουργών Οικονομίας, Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δικαστικές πηγές διευκρινίζουν ότι η διαβίβαση στη Βουλή γίνεται για τυπικούς λόγους, καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν τις υπογραφές τους.

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας είχε ξεκινήσει ύστερα από πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι συναίνεσαν στην επιβολή ανώτατου πλαφόν, παρά τις περί του αντιθέτου φωνές για πρόκληση ζημίας στο Δημόσιο.
tovima.gr