Σάββατο, Ιανουαρίου 27

Ελλάδα: 2018 όπως 1960

Το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας του 1960 έφτανε το 62% του μέσου κοινοτικού.

Το 2009 προσέγγισε στιγμιαία το 85% και σήμερα επιστρέφει στο 62%!
Ήταν το προϊόν μιας άνευ προηγουμένου κατασπατάλησης πόρων, η οποία μόνο με αυτήν στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες μπορεί να παραλληλιστεί.



Η Γενιά του Πολυτεχνείου (ΓτΠ) η οποία διαχειρίστηκε τα τεράστια οικονομικά πακέτα σύγκλισης που ήρθαν από την Ευρώπη, αποφάσισε να ζήσει το “όνειρο” της οικονομικά ευκατάστατης Ευρώπης, μετατρέποντας σε διανεμηθέν εισόδημα τα χρήματα που ήρθαν από την Ευρώπη για την δημιουργία υποδομών στην Ελλάδα, και έτσι υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενιών Ελλήνων.

Η κρίση μας βρήκε χωρίς τις υλικές και θεσμικές υποδομές για να επανέλθουμε στην κανονικότητα μετά από μια κρίση σαν εκείνη του 2008. Όλοι οι άλλοι επανήλθαν, αλλά εμείς μπαίνουμε στην διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, διαμέσου των πλειστηριασμών από το κράτος για γελοίες οφειλές προς αυτό.

Για να ικανοποιήσουμε ποιαν ανάγκη της κοινωνίας, ακριβώς;
-Την ανάγκη να πληρώνουμε στους δημοσίους υπαλλήλους μισθούς 2πλάσιους από εκείνους της παραγωγικής οικονομίας για αντίστοιχη εργασία;
-Να πληρώνουμε συντάξεις δεκαπλάσιες εκείνων που αναλογούν στις εισφορές;
-Να χτίσουμε τα λιμάνια και τους δρόμους που μας έδωσε τα χρήματα να τα χτίσουμε η Ευρώπη πριν 25 χρόνια και εμείς τα κάναμε ΕΟΜΜΕΧ;

Δυστυχώς γι’αυτό σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες έφυγαν, 400.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, και γι’αυτό 1.500.000 εργαζόμενοι άνθρωποι της παραγωγικής οικονομίας απολύθηκαν!

Διασώθηκαν προσωρινά 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τα δεινά της κρίσης, αυξάνοντας τα δεινά των υπολοίπων, συνεχίζοντας σε σοβιετικού τύπου μονιμότητα και έλλειψη αξιολόγησης, ενώ κάποιοι αρκετοί είναι μικροί ήρωες που κρατάνε τις ραφές της χώρας να μην σκιστούν, οι περισσότεροι είναι λουφαδόροι που προσπαθούν με τα ψέμματα και την αργομισθία να κάνουν να περάσουν τα χρόνια για να βγουν στη σύνταξη!
Κατάντια έθνους!
Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ καλπάζουν με τον νέο φορολογικό νόμο και συγκεντρώνουν όλα τα κεφάλαια. Η Γερμανία συνεχίζει να διατηρεί και να αυξάνει το εμπορικό της πλεόνασμα. Η Τουρκία ανακοίνωσε ανάπτυξη στο 3ο τρίμηνο 11%! Το Ισραήλ επενδύει συνεχώς στα πανεπιστήμιά του που κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις.

Εμείς αντί να έχουμε ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ασχολούμεθα με το πότε θα γίνουν εκλογές και τί είπε η Α.Μ. της, η κ. Μεγαλοοικόνομου.

Η Ελλάδα όσο περνάει ο καιρός μου θυμίζει την Αλβανία!

Όχι σε απόλυτους αριθμούς, (ακόμα), αλλά στην πολιτική και διαχειριστική προσέγγιση της οικονομίας και της διοίκησης του κράτους.

Με μία λέξη:  ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ!
*Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο tweeter @Agissilaos, agissilaos@gmail.com



http://anaxfiles.blogspot.gr