Πέμπτη, Ιανουαρίου 11

Να τους στρέψουμε σε άτακτη φυγή! ΠΑΛΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ 5/1/12 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ !

Τον «κίνδυνο» της  άτακτης χρεοκοπίας επικαλέστηκε ο δοτός πρωθυπουργός προκειμένου να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις νέες απαιτήσεις της τρόικας (βλ. αγορές – Ε.Ε. – ΔΝΤ). Μείωση του κατώτατου μισθού, κατάργηση 13ου /14ου στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση συμβάσεων κ.α. που ίσως δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Μαζί νέοι φόροι και χαράτσια, αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών στην αγορά. Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Πώς θα περάσουν όλα αυτά; Αμαχητί; Ο μεγαλοτραπεζουπάλληλος – πρωθυπουργός απείλησε με νομοθετική ρύθμιση που θα τα επιβάλλει!
Η επίθεση στην κοινωνία δεν πρόκειται να σταματήσει Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Πώς θα περάσουν όλα αυτά; Αμαχητί; Ο
μεγαλοτραπεζουπάλληλος – πρωθυπουργός απείλησε με νομοθετική ρύθμιση που θα τα επιβάλλει!
Η επίθεση στην κοινωνία δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να απομυζήσουν και τα τελευταία αποθέματα της δημόσιας περιουσίας και του ιδρώτα των εργαζόμενων. Όσοι μέχρι σήμερα διατηρούσαν ελπίδες «περί ανάκαμψης» και ξεπέρασμα της κρίσης είναι υποχρεωμένοι να αναθεωρήσουν. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι αυτή η κρίση δεν είναι δική τους. Είναι υποχρεωμένοι, είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε και να επιτεθούμε. Από τα κάτω και για εμάς τους κάτω. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν πρόκειται να αντιδράσει. Οι πολιτικοί σχηματισμοί περιμένουν τις εκλογές για να εκτονωθεί στις κάλπες η οργή μας και μετά μια από τα ίδια.
Η οικονομία της αγοράς που σήμερα βρίσκεται σε κρίση δεν είναι η οικονομία των εργαζομένων. Αυτή η οικονομία, της αγοράς, πρέπει να χρεοκοπήσει. Αυτή η κρίση πρέπει να οξυνθεί με τους δικούς μας αγώνες μέχρι να τους στρέψουμε σε άτακτη φυγή. Μπορούμε να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνική συμμαχία, με αλληλέγγυα συνεργατική παραγωγή, με  αυτοδιαχείριση, με σεβασμό στο περιβάλλον, με πραγματικές κοινωνικές και δημόσιες υποδομές. Η ανάπτυξη που επαγγέλλεται η λυκοσυμμαχία των αγορών είναι η μεγαλύτερη απάτη για τον κόσμο της εργασίας. Δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ, δεν μπορεί να υπάρξει. Η ανάπτυξη τους βρίσκεται σε κρίση. Η δική μας απελευθέρωση θα ξεκινήσει όταν τους πετάξουμε στη θάλασσα!

http://denplirono.wordpress.com