Τετάρτη, Ιανουαρίου 10

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΘΑ ΣΙΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 75 % ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΑΛΛΑ Ο ΨΕΥΤΑΡΑΣ- ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΟ 2018

«Το 2018 θα είναι μια χρονιά ορόσημο, ένα έτος γεμάτο προκλήσεις που για να μπορέσουν να υλοποιηθούν χρειάζεται σκληρή δουλειά, ώστε να είναι κι ένα έτος δικαίωσης για τις θυσίες του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως το 2018 μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας. Όπως είπε, το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης και «περνάμε στο τελευταίο κεφάλαιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, κλείνοντας έτσι ένα μεγάλο κύκλο επιτροπείας για τη χώρα, που άνοιξε το Μάιο του 2010 όταν η χώρα μας αποκλείστηκε από τις αγορές χρήματος».
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η γ’ αξιολόγηση «κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα» επισημαίνοντας ότι ποτέ ξανά δεν έχει ολοκληρωθεί τέτοια διαδικασία χωρίς να προστεθούν νέα μέτρα. Η ελληνική οικονομία έχει μπει σε φάση ανάκαμψης και τα θεμελιώδη μεγέθη ανακάμπτουν σταθερά, πρόσθεσε.
«Πλέον έχουμε μπει σε μια πορεία που φανερώνει πως η επιστροφή της χώρας μας στις αγορές χρήματος μετά τον ερχόμενο Αύγουστο, οπότε λήγει η δανειακή σύμβαση, δεν θα είναι κάτι που είναι απλά μια ρητορική, αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, όλες οι ενδείξεις αυτό φανερώνουν, και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος τον Αύγουστο να μπει ένα οριστικό τέλος στα προγράμματα» συμπλήρωσε.
Επισήμανε παράλληλα πως δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα στην οικονομία θετικά, αλλά «έχουμε θετικά μηνύματα και στην κοινωνία». «Η ανεργία μειώνεται σταθερά, δίνουμε μάχες στον τομέα της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας. Προχωρούμε σε μεγάλες τομές στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της πάταξης της διαφθοράς» είπε.
TI ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ:
Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας τόνισε στη συνέχεια ότι το 2018 είναι έτος «ευκαιριών που δεν πρέπει να χάσουμε και στην εξωτερική πολιτική».
Όπως είπε, υπάρχει «παράθυρο για λύση» στο πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που «βαλτώνει εδώ και 25 χρόνια, στο βαθμό που η στροφή των γειτόνων μας αποδειχθεί ειλικρινής».
Σημείωσε επιπλέον πως εφόσον επιτευχθεί λύση, αυτό θα είναι προς όφελος της ειρήνης και της συνεργασίας στη Βαλκανική, αλλά και προς όφελος μιας νέας δυναμικής για τη χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή.
Ανέφερε ακόμη πως «τις επόμενες μέρες λοιπόν θα φανεί κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν ουσιαστικά βήματα σε αυτή τη κατεύθυνση».