Τετάρτη, Ιανουαρίου 10

Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων περνούν ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΑΣΑ, Μετρό, ΗΣΑΠ και άλλες 9 ΔΕΚΟ, και ....ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ !!

ME TO AΡΘΡΟ 380 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΕΛΟΣ !


Απ’ευθείας στο «μνημονιακό» Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων περνούν πλέον οι 14 μεγάλες Δημόσιες Επιχειρήσεις της χώρας, με σκοπό την αναδιάρθρωσή τους και τη σταδιακή πώληση-μεταβίβαση μεγάλων ποσοστών των μετοχικών τους κεφαλαίων σε ιδιώτες
Σύμφωνα με το άρθρο 380 του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, θεωρούνται πλέον ως «λοιπές θυγατρικές» της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και τίθενται υπό την άμεση διαχείριση της εν λόγω Εταιρίας, η Δ.Ε.Η., τα ΕΛΤΑ, η Ε.ΥΔ.ΑΠ., η Ε.Υ.Α.Θ.,
όλοι οι αστικοί συγκοινωνιακοί φορείς του Λεκανοπεδίου Αθηνών (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, κ.λπ.), πλην του "Μετρό", κι άλλες 9 μεγάλες ΔΕΚΟ.
Η Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών στην οποία είχαν περάσει αρχικά οι παραπάνω ΔΕΚΟ καταργείται.
Αναλυτικά, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται απ’ ευθείας στο «μνημονιακό» Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας) και θεωρούνται πλέον ως «λοιπές θυγατρικές» του είναι οι ακόλουθες:
Ομάδα Α’
1. ΟΑΣΑ Α.Ε. και οι θυγατρικές του (ΟΣΥ Α.Ε.- ΣΤΑΣΥ Α.Ε.)
2. ΟAKA
3. ΕΛΤΑ ΑΕ
Ομάδα Β'
1. Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.
2. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.
3. Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Ομάδα Γ΄
1. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ
2. Ελληνικές Αλυκές ΑΕ
3. ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ
4. Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ)
5. Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (Ο.Κ.Α.Α. ΑΕ)
6. Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. ΑΕ)
7. ΔΕΘ -HELEXPO ΑΕ
8. Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ

dikaiologitika.gr