Τετάρτη, Ιανουαρίου 10

Αυτές οι μυρωδιές αλλάζουν τη διάθεσή σας – Φρούτα μπαχαρικά και … ροφήματα

Αυτές οι μυρωδιές αλλάζουν τη διάθεσή σας – Φρούτα μπαχαρικά και … ροφήματα - Media

Πολλές μελέτες έχουν ασχοληθεί με τις ευεργετικές επιδράσεις που προκαλούν οι μυρωδιές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία λίστα από μυρωδιές για τις οποίες οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι βοηθούν την ψυχολογία και κατά περίπτωση συγκεκριμένες λειτουργίες του οργανισμού.
Κίτρο Οι ειδικοί τονίζουν πως το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι είναι τρεις πολύ
«δυναμικές» μυρωδιές. Τα αρώματά τους πάνε κατευθείαν στον εγκέφαλό μας και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, πιο υγιής και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Βανίλια Η Rachel Herz, ειδική στην ψυχολογία των μυρωδιών, τονίζει πως η βανίλια είναι μια από τις πιο χαλαρωτικές μυρωδιές που υπάρχουν. Βρίσκεται στο γάλα του στήθους κάθε νέας μητέρας και ο εγκέφαλός μας το έχει συνδέσει με όμορφα, θετικά συναισθήματα.
Κανέλα Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit απέδειξε πως η μυρωδιά της κανέλας έκανε τους υποψηφίους να τα πάνε πολύ καλύτερα σε τεστ μνήμης.
Καφές Όλοι ξέρουμε πως ένα ποτήρι ζεστός καφές μπορεί να κάνει θαύματα στην ψυχολογία και τη διάθεσή μας. Όμως οι επιστήμονες απέδειξαν πως και η μυρωδιά του καφέ είναι αρκετή για να μας ανεβάσει ψυχολογικά.
Αν δεν θέλετε να τον πιείτε αλλά σας αρέσει η μυρωδιά του φτιάξτε μικρά πουγκάκια με καφέ και βάλτε τα μέσα στην ντουλάπα σας για να μοσχοβολάνε τα ρούχα σας...καφεΐνη όταν τα φοράτε.
Γιασεμί Μια μυρωδιά από γιασεμί μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε φρεσκάδα και ενέργεια. Αυτό απέδειξαν επιστήμονες και εμείς φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο για να μην τους πιστέψουμε.
Φρεσκοκομμένο γρασίδι Ο εγκέφαλός μας έχει συνδέσει αυτή τη μυρωδιά με καλοκαιρινές διακοπές και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάθε φορά που μυρίζουμε φρεσκοκομμένο γρασίδι νιώθουμε τόσο όμορφα. Οι επιστήμονες πάντως έχουν αποδείξει πως γενικά η μυρωδιά γρασιδιού διώχνει το στρες και ενισχύει τη μνήμη
Λεβάντα Αν αισθάνεστε λίγο νευρικοί η λεβάντα μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά αρώματα και σύμφωνα με τους ειδικούς η λεβάντα καταπραϋνει το νευρικό σύστημα γι'αυτό καλό είναι να τοποθετείται κοντά στο κρεβάτι, την μπανιέρα ή στις λοσιόν που χρησιμοποιούμε.
Μέντα Η μυρωδιά της μέντας μας βοηθάει να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια ενώ είναι η τέλεια μυρωδιά για τα πρωινά που δεν μπορείτε να σηκωθείτε εύκολα από το κρεβάτι. Η μυρωδιά της μέντας διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.
Πηγή: spirossoulis.com