Σάββατο, Ιανουαρίου 13

Βαρουφάκης εναντίον Ντάισελμπλουμ: Αποκαλεί «μαζορέτες» του Σόιμπλε τους Τσίπρα και Τσακαλώτο

Στο «φαρμακερό» αποχαιρετιστήριο tweet του αναφέρεται στη συνέντευξη του Ντάισελμπλουμ στους FT, όπου ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup επαινεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις επίσημες ιδιότητές τους ως ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας και επικεφαλής του Eurogroup, η σχέση του Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερούν Ντάισελμπλουμ απασχόλησε εκτεταμένα τη δημοσιότητα.

Οι εκρηκτικές αλληλεπιδράσεις τους μονοπωλούσαν τα φλας των δημοσιογράφων στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup και τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ είχαν χύσει πολύ μελάνι για τους αιχμηρούς διαλόγους τους.

Σήμερα, την ημέρα που ο Ντάισελμπλουμ παραδίδει την σκυτάλη στον διάδοχό του στην ηγεσία του Eurogroup, o πρώην ΥΠΟΙΚ δεν θα μπορούσε φυσικά να μην τον αποχαιρετίσει.

Επέλεξε μάλιστα να το κάνει με ένα βιτριολικό tweet όπου χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (με τους οποίους τον συνέδεε παλαιότερα στενή φιλία) «μαζορέτες» του Σόιμπλε και τον ίδιο τον Ντάισελμπλουμ «υπάλληλο» του Γερμανού ΥΠΟΙΚ.

Αν και δεν τους κατονομάζει συγκεκριμένα, είναι εμφανές διαβάζοντας το tweet ότι αναφέρεται στην συνέντευξη του Ντάισελμπλουμ στους Financial Times, όπου ο απερχόμενος επικεφαλής του Eurogroup τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει πλήρως τη σχέση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Ο αποχωρών (μετά την "απόλυσή" του από τους Ολλανδούς) υπάλληλος του κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στις μαζορέτες του αφεντικού του για το πραξικόπημα εναντίον της Ελληνικής Άνοιξης. Καλή σταδιοδρομία Γερούν στον ESM, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε» γράφει η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη.