Έβαλαν στο ΔΣ της ΕΡΤ υπάλληλο του γραφείου του Καμμένου! «Είμαι ΑΝΕΛ και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό…»

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε μεταξύ των κομμάτων της Αντιπολίτευσης η επιλογή της κυβέρνησης να τοποθετήσει την κ. Κατερίνα Τσατσαρώνη, υπεύθυνη επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, και  μετακλητή υπάλληλο της  Βουλής στους Ανεξάρτητους Έλληνες, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

Μάλιστα, στις επικρίσεις η ίδια απάντησε ότι είναι ΑΝΕΛ και δεν ντρέπεται γι’ αυτό.
Η τοποθέτηση της στην ΕΡΤ εγκρίθηκε από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μαζί με το Χρήστο Λεοντή ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Και αν για τον γνωστό μουσικοσυνθέτη συμπολίτευση και αντιπολίτευση υπερψήφισαν, δεν συνέβη το ίδιο με την κυρία Τσατσαρώνη. Το θέμα έθιξε πρώτος ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ εξέφρασε την άποψη ότι είναι η πρώτη φορά που στελέχη της ΕΡΤ έχουν τόσο στενούς κομματικούς δεσμούς και απευθυνομενος προς την ίδια την ρώτησε αν θα συνεχίσει να ασκεί την κομματική της δραστηριότητα δίπλα στον Πάνο Καμμένο.
«Μήπως είναι ασυμβίβαστο το γεγονός ότι έχετε τόσο στενή και ενεργή θέση;», διερωτήθηκε. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος μίλησε για ασυμβίβαστο σε ότι αφορά τις δύο θέσεις.
Η κυρία Τσατσαρώνη δεν φάνηκε πάντως διατεθιμένη να παραιτηθεί από την κομματική της θέση. Απάντησε αντίθετα ότι δεν ντρέπεται που εργάζεται για τον Πάνο Καμμένο: «Είμαι τεχνοκράτης. Δεν είμαι σε κανένα κομματικό όργανο. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πως θα μπορούσα από την θέση μου στην ΕΤ να ωφελήσω τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ;» διερωτήθηκε η ίδια.
«Ο διορισμός πρέπει να εκπέμπει κάτι όπως με την πρόταση με τον κ. Λεοντή. Πρόκειται για μια θέση σε μια ΑΕ του Δημοσίου. Δηλαδή αν διορίζονταν η κυρία Σβίγγου από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε ζήτημα;» επανήλθε ο κ. Βενιζέλος.
Για τον διορισμό της κυρίας Τσατσαρώνη παρενέβη και ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπενθύμισε ότι ούτε ο Ταγματάρχης ούτε ο Τσακνής ούτε τώρα ο Λεοντής είχαν ένσημα και περγαμηνές ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα πάμε όμως και στο άλλο άκρο να θεωρείται μεμπτό η πολιτική στράτευση», υπογράμμισε ο ίδιος.
Τελικά υπέρ της Κατερίνας Τσατσαρώνη ψήφισαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ΝΔ όπως και η ΔΗΣΥ καταψήφισαν. «Παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.
thecaller.gr