Σάββατο, Ιανουαρίου 6

Σας χαρίζουμε τους αριθμούς,"πλεόνασμα", σας χαρίζουμε την αποκριάτικη δημοκρατία σας, σας χαρίζουμε τις ψευτο-ιδεολογίες σας…τη γιαλαντζί ανάπτυξή σας

Ξύπνα, το όνειρο τελείωσε…
Του Στέλιου Φούντογλου
-Κύριε!!!! Ναι εσείς, πεινάω και κρυώνω...
Μια χειραψία αρκεί λοιπόν, από ένα χέρι που δεν έχει νιώσει την αρρώστια της πείνας. Δεν έχει νιώσει τη ντροπή της ζητιανιάς, την καταπάτηση της προσωπικότητας ενός συνανθρώπου μας που η μοίρα αλλά και η ίδια η «κατάμαυρη» ζωή τον έριξε στη γωνία. Τον προστάζει η κοινωνία να στέκεται τιμωρία..

με το ένα πόδι ψηλά και να αντιγράφει την λέξη «γιατί» στο δικό του ασπρόμαυρο πίνακα. Τιμωρία γιατί οι δάσκαλοί μας κάτι κάνανε λάθος.

Αρχίζει στο σχολείο η ώρα της γεωγραφίας. Πριν η ώρα τελειώσει 12.000 άτομα θα έχουν πεθάνει. Σε πέντε λεπτά τρώμε με ευχαρίστηση ένα ωραίο παγωτό, στο ίδιο χρονικό διάστημα πεθαίνουν από την πείνα και από συναφείς αρρώστιες 1000 άτομα.
Ένα λεπτό, ένα λεπτό μόνο.
Τι είναι ένα μικρό λεπτό στη ζωή του ανθρώπου, στην ιστορία του πολιτισμού; Σήμερα είναι αρκετός χρόνος για να πεθάνουν μέσα σε απελπισία 200 ανθρώπινες υπάρξεις, νεογέννητα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα παιδικά παιχνίδια, παιδιά που δεν θα γίνουν ποτέ μεγάλοι, νέοι που δεν θα γίνουν ποτέ γέροι...

-Ένα πιάτο φαί μωρέ, μια στέγη να ζεσταθώ!!!!
-Μην τον δίνεις σημασία, ακόμα ένας απατεώνας του δρόμου είναι...
Κλείστε τα μάτια...
Φτιάξτε μια ψεύτικη εικόνα...
Γυρνάτε σπίτι από το μεροκάματο, κουρασμένος, αδικημένος, περιθωριοποιημένος. Στο χέρι κρατάτε λογαριασμούς. Ανοίγετε την πόρτα, δύο ψυχούλες σας κοιτάνε με τα πελώρια αθώα μάτια τους. Σας περιμένουν!!!!
-Μπαμπά πονάει η κοιλιά μου...
-Γιατί παιδί μου;
-Γιατί πεινάμε (και τα δάκρυα σκεπάζουν τα ματάκια τους)
-Συγγνώμη....
Ανοίξτε τα μάτια
Εκεί μπορεί να φτάσουμε όλοι μας. Το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από τη φτώχεια, σύμφωνα με έρευνα. Οι χειραψίες πολλαπλασιάζονται, οι παλάμες είναι ιδρωμένες από τον φόβο. Βγήκαν από τα καβούκια τους οι δάσκαλοί μας, και βλέπουν μετά από 30 χρόνια διδασκαλίας τα αποτελέσματά τους.
-Εμείς το κάναμε αυτό;
-Nαι δάσκαλε εσείς, με τις επιλογές σας....
Και οι χειραψίες λιγοστεύουν, τα κεφάλια κατεβαίνουν, οι ψυχές στεγνώνουν!!! Ποιος μωρέ να μιλήσει, ποιος να σώσει το 20,1%; Σας χαρίζουμε τους αριθμούς, σας χαρίζουμε την αποκριάτικη δημοκρατία σας, σας χαρίζουμε τις ψευτο-ιδεολογίες σας....
Ποιος μωρέ θα φέρει την ελπίδα σε αυτή την χώρα;
Ξύπνα, το όνειρο τελείωσε...
Εις το επανιδείν...

 .vetonews.gr