Δευτέρα, Ιανουαρίου 22

Τσιπρέικο ξεπούλημα ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!-- Ποιες ιαματικές πηγές επιχειρεί να «ξεπουλήσει» το ΤΑΙΠΕΔ

Ποιες ιαματικές πηγές επιχειρεί να «ξεπουλήσει» το ΤΑΙΠΕΔΤο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ



Μεγάλες ευκαιρίες προσφέρει το πεδίο του ιαματικού τουρισμού, και οι ξένοι επενδυτές φαίνεται να το γνωρίζουν ήδη πολύ καλά, αφού οι κρούσεις που κάνουν τον τελευταίο χρόνο είναι ολοένα και πιο έντονες.
Οι ξένοι επενδυτές δηλώνουν έτοιμοι να επενδύσουν σοβαρά κεφάλαια στον τομέα του ιαματικού τουρισμού της χώρας μας.

Το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων εντός των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές. Στις περισσότερες από τις ιαματικές πηγές υπάρχουν σήμερα εγκαταστάσεις που έχουν εγκαταλειφθεί ή υπολειτουργούν.
Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου βρίσκεται γεωγραφικά στο νομό Φθιώτιδας και περιλαμβάνει τα ακίνητα: Ι.Π. Θερμοπυλών, Ι.Π. Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Camping Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Υπάτης και Ι.Π. Πλατυστόμου.
Επιπλέον, στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει το ακίνητο των Ι.Π. Κύθνου και το συγκρότημα του Υδροθεραπευτηρίου Αιδηψού». Πρόκειται για το πρώτο project για τον ιαματικό τουρισμό που θέλει να βγάλει σε διαγωνιστική διαδικασία το ΤΑΙΠΕΔ.
Στα θετικά των προς αξιοποίηση ιαματικών πηγών περιλαμβάνεται το γεγονός πως τα περισσότερα είναι παραλιακά και υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης σειράς συμπληρωματικών δραστηριοτήτων όπως ξενοδοχεία, κατοικίες, μαρίνες, θεματικά πάρκα κ.λπ.
 fpress.gr