Τετάρτη, Ιανουαρίου 10

Πέντε συμβουλές ζωής από έναν πρώην Αμερικανό κομάντο

Ένας θρύλος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, ο Jocko Willink, υποστηρίζει ότι μπορείτε να μεταμορφώσετε τη ζωή σας με 5 απλές επιλογές μέσα στις επόμενες 24 ώρες.
Ως διοικητής της μονάδας «Task Unit Bruiser» στον πόλεμο του Ιράκ, ο Willink έμαθε ποια εφόδια χρειάζονται οι άνθρωποι σε απίστευτα επικίνδυνες και σύνθετες καταστάσεις.

Η αρχή που προσπάθησε να περάσει ο Willink στους άνδρες του ήταν ότι η «πειθαρχία ισοδυναμεί με την ελευθερία» και ότι με αυστηρή αφοσίωση σε αυτή μπορεί κανείς να ενεργήσει με περισσότερη αποτελεσματικότητα.
Το Business Insider του ζήτησε απλές συμβουλές οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απόκτηση ευημερίας, υγείας και μιας καλής καριέρας.
1. Ξυπνήστε νωρίς
Βεβαίως ο Willink διευκρινίζει ότι δεν ζητά από τους ανθρώπους να μειώσουν τις ώρες του ύπνου τους καθώς όπως λέει ο καθένας χρειάζεται διαφορετικές ώρες ύπνου για να αισθάνεται καλά για την επόμενη μέρα. Οπότε αν είστε κάποιος που χρειάζεται οκτώ ώρες ύπνου, τότε απλά «αρχίστε να κοιμάστε νωρίτερα».
2. Προετοιμάστε τα ρούχα του γυμναστηρίου σας από το προηγούμενο βράδυ
Πρέπει να κάνετε οποιοδήποτε είδος άσκησης. Η προπόνηση θα κάνει το αίμα σας να κυκλοφορήσει και θα κρατήσει το μυαλό σας σε εγρήγορση.
3. Τελειώστε τον κατάλογο των αυριανών σας υποχρεώσεων πριν πάτε για ύπνο
«Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι ξυπνούν το πρωί και αρχίζουν να σκέφτονται. Μην σκέφτεστε, απλώς εκτελέστε το σχέδιο» αναφέρει ο πρώην στρατιωτικός.
4. Αξιοποιήστε λίγα λεπτά για έναν γρήγορο υπνάκο
Είμαστε άνθρωποι και μερικές φορές κουραζόμαστε οπότε ένας υπνάκος μικρής διάρκειας είναι αποδεκτός, λέει ο Willink.
5. Αγνοήστε το δωρεάν φαγητό του γραφείου σας
Μην τρώτε τα ντόνατς, μην τρώτε πίτσα, τονίζει ο πρώην διοικητής της μονάδας «Task Unit Bruiser». «Έχουμε φαγητό γύρω μας όλη την ώρα και αν δεν φάμε για τρεις ώρες νομίζουμε ότι λιμοκτονούμε», είπε. «Δεν λιμοκτονείτε. Οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν για 30 ημέρες χωρίς φαγητό».newmoney.gr