Τρίτη, Ιανουαρίου 30

Δικαιώθηκαν οι υπάλληλοι της Μαρφίν - Τρεις ένοχοι για το έγκλημα στην τράπεζα!!!


Τα μοιραία λάθη


Το ημερολόγιο δείχνει 5 Μαΐου του 2010. Η οδός Σταδίου είναι πλημμυρισμένη από κόσμο που διαδηλώνει σε μια από τις μεγαλύτερες σε όγκο πορείες που έχει γνωρίσει η πρωτεύουσα, ενάντια στην επικείμενη ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. 


Επρόκειτο για μία σφοδρή σύγκρουση με την κυβέρνηση με τον αέρα να μυρίζει μπαρούτι.
Η μέρα ξεκίνησε με συνθήματα. Κάποιοι επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή.
Κανείς δεν ήξερε τι θα ακολουθούσε…
Το ρολόι δείχνει δυο το μεσημέρι. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΑΡΦΙΝ ΒΙΝΤΕΟ
Ξαφνικά, μέσα από το πλήθος, ξεπηδά μια ομάδα 12 ατόμων (σύμφωνα με το βούλευμα των δικαστών), η οποία -με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά- κατευθύνεται στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και στο υποκατάστημα της τράπεζας «Marfin Bank» στον αριθμό 23. 
3 από αυτούς σπάνε τις τζαμαρίες και πετούν εντός των καταστημάτων βόμβες μολότοφ. 

Οι διαδηλωτές στην Σταδίου βλέπουν μαύρους καπνούς από το κτίριο της Μαρφίν.
Σχετική εικόνα
Η Μαρφίν φλέγεται.
Στην Marfin, οι 8 υπάλληλοι της τράπεζας εγκλωβίζονται μέσα στο κτίριο που φλέγεται και έχει γεμίσει από καπνούς, καθώς η μόνη τους έξοδος διαφυγής είναι κλειδωμένη. 
Οι μαρτυρίες ανατριχιάζουν. 
Οι εγκλωβισμένοι καλούν τους οικείους τους για να τους πουν το τελευταίο «αντίο», ενώ άλλοι προσπαθούν να βρουν έστω ένα παράθυρο για να πηδήξουν στον δρόμο και να γλιτώσουν από την φωτιά και τον καπνό. 
Τρεις εργαζόμενοι – η μία έγκυος – βρίσκουν φρικτό θάνατο.
Τραγικό ήταν το τέλος για τους: Αγγελική Παπαθανασοπούλου (έγκυος τεσσάρων μηνών), Επαμεινώνδα Τσακάλη και Παρασκευή Ζούλια
Σχετική εικόνα
Αθώος ο Θοδωρής Σίψας για τον φονικό εμπρησμό της Μαρφίν
Οι υπόλοιποι διασώζονται σκαρφαλώνοντας σε διπλανά κτίριο ή πηδώντας από τα μπαλκόνια. 
Οι εικόνες τρομακτικές… χαράζονται για πάντα στην μνήμη των ανθρώπων.  
Οι μαρτυρίες που ακούστηκαν στις ακροαματικές διαδικασίες σοκάρουν.
Υπάλληλος του βιβλιοπωλείου αναφέρει ότι όταν είπε στους δράστες ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εντός των καταστημάτων, αυτοί του απάντησαν κυνικά «θα σας κάψουμε όλους».
Επιβάτης του Μετρό καταθέτει ότι συμμετέχοντες στην επίθεση συζητούσαν μεταξύ τους μετά το συμβάν οι «έπρεπε απλά να τους τρομάξουν και όχι να τους κάψουν».
Άλλοι παρευρισκόμενοι διηγούνται ότι μέρος των διαδηλωτών φώναζε «κάψτε τους πλούσιους».
Αυτούς και τα παιδιά τους, φέραμε αφελώς στη εξουσία συνέλληνες.
Τώρα θα πρέπει να τους την αφαιρέσουμε…
Γιατί αν και είμαστε ο κυρίαρχος λαός, μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας…
Η δικαίωση των υπαλλήλων
8 χρόνια μετά, 24 εργαζόμενοι δικαιώνονται!
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο ύστερα από αγωγή 24 εργαζόμενων για την την αναγνώριση της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί  είδε «παραλείψεις» τόσο από την αστυνομία όσο και από την Πυροσβεστική, οι οποίες αν δεν είχαν συντελεστεί θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο γεγονός. 
Όπως αναφέρουν οι δικαστές ευθύνες έχει και η διοίκηση της τράπεζας, ωστόσο, δεν μπορούν να διερευνηθούν από τους ίδιους καθώς οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο δικαστήριο αναζητώντας τις ευθύνες των οργάνων του δημοσίου και ζητώντας αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων έκρινε:
ότι η Πυροσβεστική δεν διενήργησε όλους εκείνους τους προληπτικούς ελέγχους για την τήρηση των προβλεπόμενων μέσων πυροπροστασίας στο υποκατάστημα και
πως υπήρξε παράλειψη των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων να εκδώσουν απόφαση – το πολύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2009 – επιβάλλοντας στην διοίκηση της τράπεζας να τοποθετήσει ρολά από συμπαγές υλικό και άθραυστους υαλοπίνακες μεγάλου πάχους, όπως όριζε υπουργική απόφαση εκείνης της εποχής. 
Μαρφίν: Οι αποζημιώσεις
Με αυτό το διά ταύτα το δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση σε καθέναν από τους 24 εργαζόμενους από 25.000 έως 60.000 ευρώ κρίνοντας ότι πρέπει α ικανοποιηθούν για  την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν «από το κίνδυνο ζωής που διέτρεξαν, από την παρεπόμενη σωματική τους ταλαιπωρία, τα απότοκα προβλήματα υγείας και όλη την ψυχική πίεση με την οποία επιβαρύνθηκαν από την κρίσιμη μέρα και εφεξής».
Με το ίδιο σκεπτικό το δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση και στον σύζυγο και τους γονείς της άτυχης Αγγελικής η οποία κυμαίνεται από 210.000 – 300.000 ευρώ. 
Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των υπαλλήλων της “Marfin” για τον φονικό εμπρησμό! 
“Είχαμε εντολή να δουλέψουμε”
Κι άλλες ελλείψεις
Σύμφωνα με τους δικαστές το μοιραίο υποκατάστημα της τράπεζας το οποίο στεγαζόταν στο ισόγειο και τον ημιώροφο του κτιρίου δεν διέθετε:
πυροσβεστικό ερμάριο με εύκαμπτο σωλήνα με ακροφύσιο,
δυο εξόδους κινδύνου προς κοινόχρηστη οδό ή πόρτες προς διάδρομο ή άλλους χώρους που να οδηγούν από διαφορετικές κατευθύνσεις σε δυο ανεξάρτητες  οδούς διαφυγής, παρά μόνο μία στο ισόγειο κατάστημα.
Και αυτή δεν άνοιγε με μία απλή ώθηση από μέσα προς τα έξω, αλλά μόνο με τηλεχειριστήριο που κρατούσε η διευθύντρια.
Επιπλέον το πατάρι έπρεπε να διαθέτει έξοδο κινδύνου την οποία δε είχε όπως άλλωστε δεν είχε αντιβανδαλικά τζάμια. 
ΒΙΝΤΕΟ
ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ Η ΜΑΡΦΙΝ



ΣΧΟΛΙΟ : Ήταν τα πρώτα θύματα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ακολούθησαν κι άλλοι, κανείς πολιτικός ΔΕΝ αναφέρεται σ' αυτούς και γενικά στα θύματα των μνημονίων. Κανείς πολιτικός ΔΕΝ έχει ζητήσει ακόμη έστω μια απλή συγνώμη, ότι κατάλαβε τι έφερε με τις υπογραφές του. Η ευαισθησία τους είναι ΜΟΝΟ για τους ξένους, για τα ζώα και δήθεν για το περιβάλλον... Άλλος ένας λόγος για να δώσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ στην ΑΘΗΝΑ στις 4/2....