Κυριακή, Ιανουαρίου 14

Το πολιτικό σύστημα είναι για τα... μέζεα

Το πολιτικό σύστημα είναι για τα... μέζεα



H παραίτηση του Ζουράρι γιατί έβρισε τους γαύρους και τους Αρειανούς, αποδεικνύει για άλλη μια φορά γιατί το πολιτικό σύστημα έχει πέσει τόσο χαμηλά. Αποδεικνύει επίσης γιατί η διακυβέρνηση της Αριστεράς με τους ψεκασμένους είναι ό,τι χειρότερο έβγαλε ποτέ ο τόπος.
Κατ’ αρχάς με την παραίτηση μάθαμε όλοι μας ότι υπήρχε ένας υφυπουργός Παιδείας που τον
έλεγαν Ζουράρι. Ουδείς ήξερε τι δουλειά έκανε στο υπουργείο ο κ. καθηγητής και μάλιστα πολλοί έλεγαν ότι έχει γράψει στα… μέζεά του ακόμη και το χαρτοφυλάκιο που του είχε ανατεθεί, την εκπαίδευση στο εξωτερικό. Έστω κι έτσι, πάντως, αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε θέση υφυπουργείο επί της Παιδείας.
Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι, πάντως, ότι η πολιτική ευθιξία αυτής της κυβέρνησης εκφράστηκε στο πρόσωπο του Ζουράρι και μάλιστα για ένα τόσο ήσσονος σημασίας θέμα. Είναι ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός ότι μετά από τρία χρόνια παραιτείται ένα στέλεχος της κυβέρνησης γιατί έβρισε τους οπαδούς δύο ομάδων όταν έχουν γίνει σημεία και τέρατα. Όχι μόνο από τον παραιτηθέντα υφυπουργό αλλά και από πλείστους άλλους.
Επειδή φοβήθηκαν κάποιοι βουλευτές στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη ότι θα φάνε «μαύρο» λόγω Ζουράρι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να τον γράψει στα μέζεά του και να τον στείλει σπίτι του.
Οι ίδιοι βουλευτές που υπέγραψαν και ψήφισαν τόσα μέτρα. Οι ίδιοι που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να ψηφίσουν στη Βουλή ένα όνομα «Νέα Μακεδονία» για τα Σκόπια.
Οι ίδιοι βουλευτές που χειροκροτούν τον Πολάκη ο οποίος υβρίζει και ασχημονεί με απίστευτο τρόπο. Οι ίδιοι που στήριξαν τον ανεκδιήγητο Μουζάλα αλλά και τον απίθανο τύπο Παρασκευόπουλο που έβγαλε εγκληματίες από τις φυλακές.
Μα που ήταν η πολιτική ευθιξία του πρωθυπουργού όταν ο ίδιος ο Ζουράρις πριν από μερικούς μήνες είχε δηλώσει «ε, και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει».
Που ήταν κρυμμένος ο Αλέξης όταν ο συνέταιρός του Πάνος σήκωνε το μεσαίο δάκτυλο σε οπαδούς πάλι του Ολυμπιακού; Ή όταν πόσταρε τη γραβάτα με τα πέη; Γιατί τότε δεν θίχθηκε και δεν τον παραίτησε;
Φάγαμε ολόκληρο το βόδι της αναίδειας, της πολιτικής αλητείας, της ντροπιαστικής συμπεριφοράς, της αθλιότητας εντός κι εκτός Βουλής, δεν παραιτήθηκε κανείς αλλά «παραίτησαν» τον Ζουράρι τώρα και καλά του έκαναν δηλαδή.
Μα καλά, εκείνο το… καϊνάρι τον Καρανίκα δεν τον έχει ακούσει ο Αλέξης να βρίζει και να προσβάλλει; Συνεχίζει να τον πληρώνει ακόμη;
Όμως, είναι αυτό που είπαμε στην αρχή. Δείχνει το επίπεδο της πολιτικής στη χώρα μας και πόσο χαμηλά το έφτασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Έχουμε αυτό που μας αξίζει και ο Ζουράρις απλά ήρθε να μας θυμίσει ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει γεμίσει κάφρους, αναιδείς, αμόρφωτους και τυχάρπαστους.antinews.gr