Δυναμική παρέμβαση πραγματοποιεί από το πρωί το ΠΑΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, και μέσα οι Συριζαίοι γελούν και ξύνουν τ' αρχίδια τους

To ΠΑΜΕ στο Μαξίμου

To ΠΑΜΕ στο Μαξίμου
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποιεί από το πρωί το ΠΑΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει προαναγγείλει με αφορμή τα νέα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.


Μέλη του ΠΑΜΕ εναντιώνονται στα μέτρα για τους πλειστηριασμούς, τις απεργίες κ.ο.κ. Οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Παρέμβαση πραγματοποιεί από το πρωί το ΠΑΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχει προαναγγείλει με αφορμή τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιοΑυτήν τη στιγμή εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν δυναμική παρέμβαση στo Mέγαρο Μαξίμου καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το άθλιο πολυνομοσχέδιο που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ό,τι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο τον λαό. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη (12μ.μ. Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.Τη Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μ.μ. στην Ομόνοια.zougla.gr/