Τρίτη, Ιανουαρίου 16

Καινοτομία στη μεταμόσχευση μαλλιών!

hair_men.jpg
Χρειάστηκε να φθάσουμε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 για να συνειδητοποιήσουμε μια βασική αρχή της ανατομίας των τριχών: τα μαλλιά δεν φυτρώνουν τρίχα–τρίχα αλλά σε ομάδες τριχοθυλακίων (follicular units, FU), που περιέχουν 1, 2, 3, 4 και σπάνια 5 τρίχες, με κοινή παροχή αίματος, νεύρωση και σμηγματογόνο αδένα.

Αυτές οι ομάδες τριχών που υπάρχουν φυσιολογικά, πρέπει να χρησιμοποιηθούν στη Μεταμόσχευση Μαλλιών, αν θέλουμε να έχουμε φυσικό αποτέλεσμα και μέγιστη εκμετάλλευση της δότριας περιοχής. Αυτό είναι εφικτό μόνο με την χρήση μικροσκοπίων, μας λέει η κυρία ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Σεβόμενοι την ανατομία των τριχών που υπάρχει στη φύση – εκτός από μεγαλύτερη πυκνότητα – έχουμε την δυνατότητα να επιτύχουμε και την όποια γωνία φύτρωσης υπάρχει στη φύση, από 10 μοίρες γωνία στην περιοχή των κροτάφων και το πίσω μέρος του κεφαλιού μέχρι 60 μοίρες που μπορεί να είναι στο κέντρο. Η γωνία φύτρωσης είναι άλλος ένας κρίσιμος παράγοντας για τη φυσικότητα του αποτελέσματος.
Η μίμηση της φύσης είναι απαράβατος κανόνας και σε ό,τι αφορά τον όγκο των μαλλιών. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αποτέλεσμα όταν μεταφέρονται μονότριχα τριχοθυλάκια μόνο – όπως επιχειρούν κάποιοι – διότι πολύ απλά αυτό δεν συμβαίνει στη φύση. Ο όγκος των μαλλιών προκύπτει από τα πολύτριχα τριχοθυλάκια, τα οποία πρέπει να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως π.χ. την κεντρική περιοχή του τριχωτού.
Με την τεχνική U-FUE (ή αλλιώς Unshaven FUE), η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να χρησιμοποιηθεί ξυριστική μηχανή.
Η ανάγκη ξυρίσματος της δότριας περιοχής για τη λήψη των τριχοθυλακίων, αλλά και της λήπτριας για την μετεμφύτευσή τους, αποτελεί συχνά ένα εμπόδιο για όσους θέλουν να προβούν σε μεταμόσχευση μαλλιών, χωρίς όμως αυτό να γίνει αντιληπτό από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Ακόμα, υπάρχουν άτομα που ενοχλούνται με την ιδέα ότι θα χρειαστεί να αποχωριστούν έστω και προσωρινά τα μακριά μαλλιά τους. Η ανάγκη ξυρίσματος τους κάνει να αισθάνονται άβολα και αμήχανα. Αυτό ισχύει τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους άντρες που συχνά υιοθετούν ένα πιο μακρύ λουκ.
Η μέθοδος FUE, που ούτως ή άλλως διακρίνεται για τον ελάχιστα επεμβατικό χαρακτήρα της καθώς πραγματοποιείται με την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων, ήρθε να δώσει την απάντηση και στην ανάγκη αυτή. Με την τεχνική U-FUE (ή αλλιώς Unshaven FUE), η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να χρησιμοποιηθεί ξυριστική μηχανή ούτε κατά τη λήψη των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, ούτε κατά την εμφύτευσή τους στις αραιωμένες περιοχές.
Με την τεχνική U-FUE, παρέχονται όλα τα πλεονεκτήματα της μεθόδου FUE, συν η διατήρηση της αρχικής κόμμωσης αναλλοίωτης. Με τον τρόπο αυτό, η διαδικασία της μεταμόσχευσης περνάει απαρατήρητη από τον κοινωνικό περίγυρο και δεν διαταράσσει την εικόνα, την εμφάνιση και την ψυχολογία του ατόμου το διάστημα λίγων ημερών μετά τη μεταμόσχευση.
drimoura.jpg

ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

stogiatro.gr