Δευτέρα, Ιανουαρίου 29

Παγκόσμια πρωτιά από την Τερέζα Μέι – Ίδρυσε υπουργείο Μοναξιάς

theresa-may
Το πρόβλημα της μοναξιάς προφανώς έχει γίνει πλέον μάστιγα με πολλές κοινωνικές και οικονομικές παρενέργειες. Τόσες όσες να αναγκάσουν την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι να ιδρύσει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά υπουργείο Μοναξιάς.

Η κυρία Μέι δήλωσε: «Για πάρα πολλούς ανθρώπους, η μοναξιά είναι η θλιβερή πραγματικότητα της σύγχρονης ζωής», επισημαίνοντας ότι περισσότεροι από 9 εκατομμύρια άνθρωποι πάντα ή συχνά αισθάνονται μοναξιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με μελέτες ειδικών η μοναξιά είναι μια επιδημία για την υγεία, επειδή μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα, η αίσθηση της απομόνωσης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαταραχών ύπνου, κατάχρησης ουσιών, κατάθλιψης και αυτοκτονίας. Η αίσθηση της μοναξιάς μπορεί να αυξήσει τις ορμόνες του στρες και την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσει την ικανότητά σας να αντιμετωπίσετε διαφορετικά εμπόδια και προκλήσεις. Επιπλέον, η διατήρηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, όπως η κατανάλωση υγιεινών τροφών, η άσκηση σωματικής δραστηριότητας και η επίσκεψη στον γιατρό μπορεί να είναι πιο δύσκολη όταν δεν έχετε κοινωνική υποστήριξη.
tracey-crouch
Η σημερινή υπουργός Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Τρέισι Κράουτς (Tracey Crouch) θα είναι η πρώτη υπουργός Μοναξιάς στον κόσμο. Στόχος της θα είναι η ανάπτυξη μιας συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της μοναξιάς στη Μεγάλη Βρετανία και η ίδρυση ενός ειδικού ταμείου για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων καταπολέμησης της μοναξιάς από τις τοπικές κοινότητες.
.rizopoulospost.com