Τρίτη, Ιανουαρίου 30

Ξεχωριστή βόλτα στο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Νότιας Αφρικής


Τεράστιοι βοσκότοποι, απέραντα ποτάμια και μερικά από τα πιο σπάνια ζώα του πλανήτη συναντά κανείς στο μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στη Νότια Αφρική, το Εθνικό πάρκο Κρούγκερ.
Ιδρύθηκε το 1898 για να προστατεύσει την άγρια φύση της Νότιας Αφρικής, καθώς στα μέσα του 19ου αιώνα οι κυνηγοί είχαν αποδεκατίσει τα μεγάλα θηράματα.
Εκτείνεται για εκατοντάδες χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων με τη Μοζαμβίκη και είναι το σπίτι για πολλά άγρια ζώα που περιλαμβάνει σπάνια και απειλούμενα είδη.
Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες, καθώς φιλοξενεί περισσότερα από 500 είδη πουλιών, 100 ερπετά, 150 θηλαστικά σε μια έκταση 19.633 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Το πάρκο περιλαμβάνει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και μια εντυπωσιακή ποικιλία λουλουδιών και δέντρων. Ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει το πάρκο με ένα 4x4, με τα πόδια ή πετώντας με αερόστατο και να δει ζέβρες, κοπάδια βουβαλιών, ελέφαντες και πολύχρωμα πουλιά.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ Νότια ΑφρικήΕθνικό πάρκο Κρούγκερ / Νότια Αφρική

Διαφορά ώρας: -
Νόμισμα: Ραντ Νότιας Αφρικής (1 ευρώ ισοδυναμεί με 15,74 ραντ)
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 13 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα για το Γιοχάνεσμπουργκ μέσω Κωνσταντινούπολης και 14 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου. Από το Γιοχάνεσμπουργκ φτάνετε στο Εθνικό πάρκο Κρούγκερ με πτήση διάρκειας 90 λεπτών.
Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ Νότια ΑφρικήΕθνικό Πάρκο Κρούγκερ Νότια ΑφρικήΕθνικό Πάρκο Κρούγκερ Νότια ΑφρικήΕθνικό Πάρκο Κρούγκερ Νότια ΑφρικήΕθνικό Πάρκο Κρούγκερ Νότια ΑφρικήΕθνικό Πάρκο Κρούγκερ Νότια ΑφρικήΕθνικό Πάρκο Κρούγκερ Νότια ΑφρικήΕθνικό Πάρκο Κρούγκερ Νότια Αφρική
Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ Νότια Αφρική
.briefingnews.gr