Ψεκασμένε θέλεις δημοψήφισμα; Πάρτο«Όχι» σε σύνθετη ονομασία με το «Μακεδονία», λένε οι Έλληνες νέα έρευνα της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Επτα στους δέκα πολίτες (68%), απαντά αρνητικά στο ερώτημα αν πρέπει η Ελλάδα να συμφωνήσει σε σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Το «όχι» μάλιστα φαίνεται να υπερέχει και μεταξύ των ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις
τελευταίες εκλογές. Αναλυτικότερα, το 63,8% αυτών των πολιτών ζητούν να απορριφθεί ονομασία που θα περιέχει την ονομασία «Μακεδονία». Όπως το ίδιο απαιτεί και το 67% όσων ψήφισαν τη ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2015. Οι πλέον απορριπτικοί πάντως είναι οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων κομμάτων που λένε «όχι» σε ποσοστό 69,9%.

Αυτό ξέρεις τι σημαίνει αφαιρετικά ρε κόπανε; Oτι είμαστε Έλληνες μόνο το 67%, και οι υπόλοιποι είναι είτε ανθέλληνες οι ξένοι. Μεγαλύτερη εθνική πουστιά από την πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος δεν υπάρχει. Άσε που τα εξηγεί η δήθεν κυβέρνηση κατά το δοκούν.  

Ο ψεκασμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» τονίζει προβοκατόρικα ότι πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν.
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:
-«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας «Δημοκρατία».
-«Συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν».
 ixnos.