Τρίτη, Ιανουαρίου 2

Παραμένει το κύμα πολικού ψύχους στο ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών

Παραμένει το κύμα πολικού ψύχους στο ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών
Εξακολουθεί και σήμερα το κύμα πολικού ψύχους που πλήττει τις τελευταίες μέρες μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, ανατολικά από τα Βραχώδη Όρη, μολονότι από αύριο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας με εξαίρεση μόνον το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.


Τα σχολεία παραμένουν και σήμερα κλειστά λόγω του ακραίου ψύχους, το οποίο έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους τις τελευταίες τρεις ημέρες, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για σήμερα για ψυχρούς ανέμους καθώς είναι πιθανόν να υπάρξουν επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές στις ανατολικές ΗΠΑ.

Τα σχολεία στις περιοχές της Αϊόβα, της Μασαχουσέτης, της Ιντιανάπολις και του Βορειοανατολικού Οχάιο ματαίωσαν ή καθυστέρησαν την έναρξη των μαθημάτων σήμερα καθώς αναμενόταν πτώση της θερμοκρασίας από 11 ως 17 βαθμούς κάτω από τα συνηθισμένα επίπεδα στο ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.

"Και μόνον το ψύχος είναι πολύ επικίνδυνο για να βγουν τα παιδιά στον δρόμο να περιμένουν για ένα λεωφορείο που μπορεί να μην έρθει", δήλωσε ο Χερμπ Λεβάιν, επιστάτης του Peabody School, βόρεια της Βοστώνης, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό που συνεργάζεται με το CBS.

Το πολικό ψύχος ευθύνεται ήδη για τον θάνατο δύο ανδρών σε δύο ξεχωριστά περιστατικά στο Μιλγουόκι, σύμφωνα με την εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel. Άλλος ένας άνδρας βρέθηκε επίσης νεκρός από το κρύο έξω από μια εκκλησία στο Ντιτρόιτ, ενώ ένας άστεγος βρέθηκε νεκρός σε μια είσοδο στο Τσάρλεστον, στη Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες. Η Όμαχα και η Νεμπράσκα είχαν -29 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ εδώ και 130 χρόνια, ενώ και το Αμπερντίν, στη Νότια Ντακότα, είδε το θερμόμετρο να πέφτει στους -36 βαθμούς Κελσίου ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ πτώσης της θερμοκρασίας που είχε καταγραφεί το 1919.

Το κύμα ψύxους αναμένεται να σημειώσει ύφεση στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ από αύριο, με εξαίρεση ωστόσο το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, το οποίο θα αντιμετωπίσει νέο κύμα πολικών θερμοκρασιών από την Πέμπτη ως την Παρασκευή.

Η ιδιωτική εταιρεία προβλέψεων AccuWeather ανακοίνωσε ότι το κύμα ψύχους μπορεί να συνδυαστεί με μια καταιγίδα που σχηματίζεται ανοιχτά από τις Μπαχάμες και αναμένεται να φέρει χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ καθώς θα κατευθύνεται προς τα βόρεια αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη.