Δευτέρα, Ιανουαρίου 15

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΤΗΝΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ «ΗΡΘΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ»


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
«ΝΑΙ, είμαι ένας τρομοκράτης και θέλω να σκοτώσω τους Χριστιανούς», δήλωσε ο Ahmad Almah σε δίκη για δολοφονία τον Ιούλιο λόγω μιας τρομοκρατικής επίθεσης κατά την οποία πήρε ένα μαχαίρι από το ράφι των σούπερ μάρκετ, ενώ στη συνέχεια σκότωσε έναν πολίτη και τραυμάτισε έξι. Συνελήφθη όταν τελικώς οι περαστικοί τον εξουδετέρωσαν.

Κατηγορώντας τον για τη δολοφονία, καθώς και έξι κατηγορίες για απόπειρα φόνου και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών, ο εισαγγελέας είπε ότι ενήργησε με πιθανό ισλαμικό κίνητρο.
«Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε αδιάκριτα τα θύματά του, αντίποινα εναντίον ανθρώπων που κατά την άποψή του εκπροσωπούν τους δράστες αδικίας που απευθύνονται σε μουσουλμάνους», ανέφεραν οι εισαγγελείς.
«Ήταν σημαντικό γι ‘αυτόν να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Γερμανούς υπηκόους της χριστιανικής πίστης. Ήθελε οι ενέργειές του να εξεταστούν στο πλαίσιο μιας ισλαμικής επίθεσης και να κατανοηθούν ως συμβολή στην τζιχάντ σε όλο τον κόσμο «, πρόσθεσαν.
Κινδυνεύει εφ όρου ζωής στη φυλακή, αν και η Γερμανία χορηγεί συχνά απαγόρευση μετά από 15 χρόνια. Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων DPA είπε ότι ο κατηγορούμενος είχε υπογράψει μια δήλωση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης λέγοντας: «Ναι, είμαι τρομοκράτης».
Φώτο: ο Ahmad Almah στα διακαστήρια


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr