Κυριακή, Ιανουαρίου 28

Την στροφή Ιβάν Σαββίδη κατά της κυβέρνησης μέσω Μακεδονίας την πήρατε χαμπάρι;




Του Στρατή Μαζίδη
Το τελευταίο χρονικό διάστημα λέγεται ότι οι σχέσεις του Πόντιου επιχειρηματία με το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Ο Ιβάν Σαββίδης θεωρείται από τη Δύση άνθρωπος του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Σαββίδης έχει εκφραστεί στο παρελθόν σε βαθμό υπερβολής κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπέρ του Αλέξη Τσίπρα.
Φαίνεται όμως ότι κάτι έχει αρχίσει και αλλάζει. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την παθιασμένη ανακοίνωση του ΠΑΟΚ μεσοβδόμαδα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της ευρείας συμμετοχής στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης;
Όλοι ήμασταν μάρτυρες της πολεμικής που δέχθηκε η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση σε τέτοιο σημείο ώστε επιστρατεύθηκε ακόμη κι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών.
Την ώρα που το σύστημα πολεμούσε με ό,τι είχε και δεν είχε το Συλλαλητήριο, η ΠΑΟΚάρα του Σαββίδη, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά σωματεία της Ελλάδας, το μεγαλύτερο της Μακεδονίας σε κόσμο και συνεπώς μια εξαιρετική μηχανή κινητοποίησης, βγήκε απέναντι πρωτοστατώντας υπέρ της Μακεδονίας.
Ας θυμηθούμε την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και τα συμπεράσματα δικά σας:
Ο ΠΑΟΚ, ως το μεγαλύτερο αθλητικό αλλά και κοινωνικό κίνημα της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας, γεννημένος από ανθρώπους που υπέφεραν και ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από τις εξελίξεις.

Η Μακεδονία είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας, η ιστορία μας. Είναι ιστορικά μια και Ελληνική. Δεν είναι δική μας δουλειά να παράγουμε πολιτική, ωστόσο απαιτούμε η αλήθεια και η ιστορία να διαφυλαχθούν με κάθε κόστος.

Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα για την επίλυση ενός εθνικού θέματος, όχι όμως εις βάρος της εθνικής συνείδησης των πολιτών της Μακεδονίας. Οποιαδήποτε λύση που δεν θα προκαλεί την κοινωνία και που θα συντελεί στην ισχυροποίηση τόσο της Βόρειας Ελλάδας, όσο και ολόκληρης της χώρας είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς παραχάραξη της πραγματικότητας και της ιστορίας.

Ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής (21.01), σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ ενώνει τη φωνή της με τους εκατομμύρια που έχουν την ίδια άποψη.
Πηγή