Η Μακεδονία αναβαθμίζεται τώρα στο πιο κρίσιμο σημείο του Πλανήτη. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΦώτο από  ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Δεν είναι μόνο το Ιράν και η Μέση Ανατολή, δεν είναι μόνο η Β. Κορέα ή ο Αρκτικός κύκλος , είναι και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Κρίσιμο Σημείο. 
Η Μακεδονία τους « ανακατεύει  τα νερά» δηλ. τις διαδρομές των ενεργειακών αγωγών  γιατί δεν θέλουν τα ΦΩΤΑ της δηλ. τις ιστορικές αλήθειες της. 
Να γιατί ξαφνικά τόσο σφίξιμο για την ονομασία!! 

Ο Γερμανικός τύπος παραμιλάει για τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση από τις ΗΠΑ για την εξεύρεση λύσης στην ονομασία των Σκοπίων. 
Δεκέμβριος του 2017 
Μεσουρανεί στην επικαιρότητα η επίσκεψη στην Αθήνα και στην Θράκη του τούρκου προέδρου. 
Άραγε ο κ. Ερντογάν δεν συζήτησε με την Ελληνική Κυβέρνηση το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream από την Δυτική Θράκη και την Μακεδονία; 
Πιθανώς να τους διαμήνυσε ότι ο ρωσοτουρκικός αγωγός πάει να ολοκληρωθεί στην Μαύρη Θάλασσα και σε λίγο καταφτάνει στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Αν. Θράκη , έτοιμος να διοχετεύσει ανταγωνιστικό φ.α στην Ευρώπη δια μέσου του νότιου διαδρόμου. 
 « Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom έχει μέχρι στιγμής κατασκευάσει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που αφορούν και τις δύο γραμμές του αγωγού και αντιστοιχούν στο 38% του συνολικού μήκους του αγωγού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, επισημαίνοντας ότι «η κατασκευή του αγωγού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Το χρονικό εκείνο διάστημα της επίσκεψης του κ. Ερντογάν  Αμερικάνος αξιωματούχος διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αντίθετες στην πιθανότητα της διέλευσης του εν λόγω αγωγού από την Ελληνική Θράκη – ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ- Σκόπια – Αλβανία ( ο κλάδος προς Ιταλία) και Σερβία( κλάδος προς την Αυστρία- Γερμανία)  και μάλιστα τόνισε ότι όποιες χώρες συνεργαστούν με τον Turkish Stream θα έχουν κυρώσεις. 
« Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ. »  Νοέμβριος 29, 2017. 22:03 (Στοιχεία από dailysabah.com)    
Ένας ισχυρός λόγος με τον οποίο θα μπορούν οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τον πειρασμό του Turkish Stream  είναι να εντάξουν τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας ( βλ. Σκόπια και Αλβανία ) στο ΝΑΤΟ. 
Το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι όμως το ΑΓΚΑΘΙ στην διαδικασία ένταξης της χώρας. 
Για να βγει αυτό το αγκάθι πρέπει να πληγωθεί η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας. 
Η Αγιοτόκος Μακεδονία έχει μπερδέψει τούτες τις μέρες τις προθέσεις των ισχυρών της γης. 
Η μεν τουρκία φαίνεται να μην θέλει ολοκλήρωση των ενταξιακών διαδικασιών των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να κάνει το δικό της παιχνίδι με τους αγωγούς. 
Φυσικά ακολουθεί η Ρωσία να μην θέλει να βγει το αγκάθι της ονομασίας των Σκοπίων για να περάσει στην Ευρώπη ο   Turkish Stream που θα τις αποδώσει ενεργειακά οφέλη  
Και στο τέλος η Γερμανία αναλογίζεται αν ο ΤΑΡ στον νότιο διάδρομο είναι ικανός να της εξασφαλίσει ανταγωνιστικές τιμές φυσικού αερίου. 
Ο ένας πιέζει τον άλλο και στην μέση έχουν την Μακεδονία μας και την εξαθλιωμένη από τα μνημόνια Ελλάδα. 
Λέτε η ονομασία που θέλουν να δώσουν κάποιοι  ΔΕΘΝΕΙΣ ΝΟΝΟΙ στην Μακεδονία μας  βοηθάει τα δεκαετή Ελληνικά  ομόλογα να γίνονται ανάρπαστα ετούτες τις μέρες και ανοίγει Παραθύρια για ανάπτυξη ; 
Η εικονικότητα της γεω-οικονομίας σε όλο της το μεγαλείο. 
Το πάρε- δώσε με αντίκρισμα τον πολλών χιλιάδων ετών  ιστορικό θησαυρό της Μακεδονίας;  
Αν η Ελλάδα δεν είχε τον δυσβάστακτο κάματο των μνημονίων θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση. 
Να γιατί μας έφεραν τα μνημόνια …για να μας έχουν όλοι του χεριού τους, ο καθείς ανάλογα με τα συμφέροντα του. 
Και τώρα τι;   
Οι ισχυροί παίκτες του πλανήτη κοιτάζονται στα μάτια σαν τα αρπακτικά με οπτικό ορίζοντα την στενή αυτή λωρίδα της ΓΗΣ που λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 
Είναι η κρίσιμη στιγμή να δρομολογήσουν παιχνίδια μέσω των περιφερειακών παικτών της περιοχής μας. 
Ονόματα δεν λέμε διότι κάθε μέρα τους συναντούμε στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Βόρειο Ήπειρο. 
Φαίνεται ότι σύντομα η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα ανακατέψει τα νερά του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ και θα φέρει μακροχρόνιες γεωπολιτικές παθήσεις στην επιφάνεια. 
Η πλοκή των συμφερόντων είναι τόσο ισχυρή που τελικά το  ψευτο- οικοδόμημα από τούβλα σαν χαλβά θα διασαλευθεί . 
Τελειώνοντας  
Όποιος παίζει με το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ παίζει με την ίδια την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ, μη γένοιτο και το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της στον ΑΘΩΝΑ που είναι η ζωτική καρδιά της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. 
Τα υπόλοιπα σύντομα στις οθόνες των τηλεοράσεων. 
Να παρακαλούμε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να μας φωτίζει και να μας ενώνει  σαν ΕΘΝΟΣ γιατί μας έμπλεξαν άσχημα. 
Ας δούμε κάποια στιγμή τα ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ- ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ στις ρημαγμένες ζωές μας. 
Με Πίστη και Ελπίδα 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 triklopodia.gr