Κοντονής-Χανουμάκι: Ενδεχόμενο να δικαστούν οι “οκτώ”στην Ελλάδα εάν το ζητήσει ο Αφέντης μας Ερντογάν

Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί ενδέχεται να δικαστούν στην Ελλάδα αν το ζητςήσει η Τουρκία, λέει ο Κοντονής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΟι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί ενδέχεται να δικαστούν στην Ελλάδα αν το ζητςήσει η Τουρκία, λέει ο Κοντονής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εξέφρασε σήμερα το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί (οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017 στη γείτονα χώρα), τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.
Επίσης, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Κατόπιν αυτών, μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα.
Τέλος ανέφερε ο κ. Κοντονής: «Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα».
04/01/2018 12:43

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Παν. Τσιμπούκης