Τρίτη, Ιανουαρίου 9

Το παραδέχτηκε ο Τσακνής: Εγώ λογόκρινα παρανόμως τις ομιλίες της Χρυσής Αυγής στην ΕΡΤ


Μια ομολογία που σε οποιοδήποτε φυσιολογικό κράτος θα είχε προκαλέσει την παρέμβαση Εισαγγελέα δημοσιεύτηκε σε συνέντευξη του τ. Προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, σχετικά με το όνειδος της προληπτικής λογοκρισίας που έχει επιβληθεί στην Χρυσή Αυγή από την κρατική τηλεόραση, μέσω της ιδρύσεως επιτροπής λογοκρισίας, ενός θεσμού που μόνο στα πιο ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα υπάρχει.

Ο Τσακνής στην σχετική δήλωσή του στο «Έθνος» παραδέχτηκε ότι «ο νόμος δεν τον κάλυπτε» και ότι το ΕΣΡ δεν ανέλαβε την ευθύνη για την πολιτική εντολή που είχε δοθεί στον Τσακνή για να παρανομήσει. Έτσι αυτός οργάνωσε την επιτροπή λογοκρισίας, επί της οποίας προήδρευε και σκοπό της είχε την λογοκρισία της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον αυτών, ο Τσακνής παραδέχτηκε ότι ακόμα και στην μοναδική περίπτωση που μερικοί διευθυντάδες ντραπήκανε και ψηφίσανε να προβληθεί η ομιλία της Χρυσής Αυγής, αυτός επέμεινε στην παρανομία ψηφίζοντας υπέρ της παράβασης καθήκοντος.

Αυτό που δεν είπε, αλλά το συμπεραίνει κανείς εύκολα, είναι ότι όταν πλέον το πολιτικό κόστος έγινε αφόρητο, αποφασίστηκε οι εργατοπατέρες να αναλάβουν την λογοκρισία, μέσω της γνωστής παράνομης και επιλεκτικής στάσης εργασίας που πραγματοποιούν κάθε φορά που είναι να προβληθεί η Χρυσή Αυγή.

Όπως προείπαμε, αυτή η δήλωση έχει την ισχύ ομολογίας για προτροπή σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος από τον πρόεδρο ενός δημόσιου οργανισμού, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη ποινικών ευθυνών σε πολιτικούς, όπως αυτοί που προφανώς διέταξαν τον Τσακνή να προβεί στις παράνομες πράξεις που ομολόγησε.

Σε οποιοδήποτε φυσιολογικό κράτος θα είχε ήδη καρατομηθεί το σύνολο των υπευθύνων για αυτή την ντροπή.

Όμως, η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες δεν είναι φυσιολογικό κράτος, αλλά ένα θλιβερό προτεκτοράτο.

www.xryshaygh.com

 http://oi-asimvivastoi.blogspot.gr/