Πέμπτη, Ιανουαρίου 4

ΆΤΙΜΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ! ΠΟΣΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ! ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ!

tora eksofilo
Το διαβάσαμε στον Εθνικό Κήρυκα την ομογενειακή ιστοσελίδα της Νέας Υόρκης!
Άρθρο αφιέρωμα, -δεν ξέρουμε αν είναι παραγγελία -τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και τον ρόλο που παίζει στην ονομασία των Σκοπίων!

μοθ
Ο Τίτλος:
Οι θετικές υπηρεσίες του Μπουτάρη
To κείμενο:
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, δεν είναι ένας συμβατικός δήμαρχος. Διανύοντας τη δεύτερή του θητεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχει βάλει στόχο να την καταστήσει πρωτεύουσα και φάρο των Βαλκανίων, και από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε μόχθησε για να αναδείξει το παρελθόν της νύμφης του Βορρά.
Ανέδειξε πρώτα απ’ όλα το εβραϊκό παρελθόν της πόλης με επαφές στο Ισραήλ και με σωστές αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου. Καλωσόρισε τις επισκέψεις Τούρκων τουριστών και κατόρθωσε να πολλαπλασιάσει τον αριθμό τους.
Το ίδιο έκανε και με τα συνορεύοντα Σκόπια, τα οποία επισκέφτηκε μόλις έχασε τις εκλογές ο εθνικιστής Γκρουέφσκι. Ο κ. Μπουτάρης άδραξε την ευκαιρία και επισκέφτηκε τα Σκόπια, όπου η νέα κυβέρνηση έδειχνε πιο πραγματιστική προκειμένου να φτάσει σε μία συμφωνία με την Αθήνα για την ονομασία της χώρας της.
Ετσι, τον περασμένο Νοέμβριο κάλεσε τον νέο πρωθυπουργό Ζάεφ να περάσουν μαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το γεγονός τράβηξε τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας μέσω διεθνών πρακτορείων, ενώ σε δήλωσή του στην ανταποκρίτρια της «Guardian», ο κ. Μπουτάρης ανέφερε με το γνωστό του στιλ πως «δεν εκφράζω την εθνική διπλωματία ή τη στρατηγική. Αλλά αυτές οι βλακείες πρέπει να σταματήσουν».
Αυτό αποκαλύπτει και ότι σκέφτεται πέρα από το πολιτικό κόστος που ενίοτε αποτελεί τροχοπέδη σε πολιτικούς. Μην ξεχνάμε ότι είναι δήμαρχος της μεγαλύτερης μακεδονικής πόλης. Και δεν διστάζει να προωθήσει μία διπλωματία που μόνον οφέλη μπορεί να προσδώσει στις εμπλεκόμενες χώρες.
Αυτό θέλει θάρρος, όραμα και στρατηγική. Και τα επιδεικνύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που για το Μακεδονικό δήλωσε την Τρίτη: «Το θέμα της ονομασίας ξεστράτισε καθαρά από ανοησίες των πολιτικών».
Διαφωνεί κανείς;
Αντίθετα, ο κ. Μπουτάρης προσφέρει εθνικές υπηρεσίες τονίζοντας ότι «με τους γείτονές σου πρέπει να τα έχεις καλά».
Βεβαίως, κάποιες φορές προκαλεί ορισμένους που έχουν μεγάλες ευαισθησίες στο θέμα της Μακεδονίας. Οπως οι μακεδονικές οργανώσεις του Απόδημου Ελληνισμού και κυρίως της Ομογένειάς μας.
Ωστόσο, ευαίσθητη σίγουρα είναι και η άλλη πλευρά. Οπότε η… διπλωματία των πόλεων, σαν αυτή που ασκεί ο κ. Μπουτάρης δεν κάνει κακό. Μπορεί δε να βοηθήσει κιόλας.
Το makeleio.gr ΠΟΥ ΔΕΝ τα παίρνει από κανέναν κάνει μια και μοναδική ερώτηση
Τι κρατική διαφήμιση- χορηγία …αν…. απολαμβάνει κάποια παίρνει η έγκριτη κατά τα άλλα Εφημερίδα!
 makeleio.gr