Κυριακή, Ιανουαρίου 14

Η διαιώνιση της φτώχειας έχει πρόσημο. Αριστερό.


Ο “Τσιπρισμός” είναι η ελληνική εκδοχή μιας κακοδουλεμένης παράφρασης των μεθόδων ολοκληρωτικών μορφωμάτων, για τη διαιώνιση της εξουσίας τους, με… νομιμοφανή και… τύποις θεσμικό τρόπο.
Χωρίς μαχητικότητα και αντίσταση απέναντι στο στυγνό καθεστώς στους δρόμους, με τον κατασταλτικό μηχανισμό να ασχολείται κυρίως να μη συναντηθεί με τα παραβατικά παρακλάδια και τις αόρατες συνιστώσες των κυβερνώντων, ούτε να τους ψάξει μέσα στις φωλιές τους στα Εξάρχεια και τις γύρω περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπου αλωνίζουν ανενόχλητοι… για το μεροκάματο, το παιχνίδι δεν θα πάει καλά!
Η “κουτοπόνηρη” κυβέρνηση των “παραβατικών μπαχαλάκηδων”, των “άεργων προλετάριων” και των “επαναστατικών καθαριστριών” έχει χάσει πλέον την πλειοψηφία μέσα στον λαό, 
…ενώ από την άλλη, στη Βουλή, με φθηνό “τυράκι” στους πεινασμένους, για “χλιδή” και… “πούλημα μούρης”, βουλευτές της, 
…προσπαθεί να κρατήσει με τα δόντια την ισχνή πλειοψηφία που με δόλο, ψέματα, φαιδρές και ουτοπικές υποσχέσεις και ευτελή οράματα, αλλά και πολύ θέατρο στο σανίδι της προεκλογικής περιόδου, κατάφερε να κοροϊδέψει τους ευκολαγόραστους ιθαγενείς, αντί πινακίου φανταχτερών ονείρων. Ενώ λοιπόν ο “Τσιπρισμός” εδώ στο καταπονημένο και δύσμοιρο “Τσιπριστάν” έχει χάσει την πλειοψηφία στις τάξεις του λαού, όλως παραδόξως ο λαός δεν έχει εμφανιστεί ακόμα μαχητικά στους δρόμους όπως στη χώρα του φίλου και αδελφού Μαδούρο. 
Αντίθετα φαίνεται εντελώς εξουδετερωμένος από τη βαρεμάρα και τον ωχαδερφισμό που τον χαρακτηρίζουν. Πάντα περιμένει από τον διπλανό του να κάνει το πρώτο βήμα… και μετά βλέπουμε. Έτσι, οι συνθήκες για την εφαρμογή της “Βενεζουελιανής” παράδοξης διατήρησης της εξουσίας, με δήθεν θεσμικά μέσα και μέτρα, είναι υπαρκτές για το σήμερα, για την ουσιαστικά και με τη βούλα μειοψηφική κυβέρνηση, που με χίλια δυυ κόλπα και μεθοδεύσεις καταφέρνει και διατηρεί μια οφθαλμοφανώς πλαστή πλειοψηφία στη Βουλή… και στις πλάτες των Ελλήνων, που δεν λένε να βγουν απ’ τη ραστώνη και να διεκδικήσουν το αυτονόητο – την εκπαραθύρωση των απατεώνων, ακόμα και με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο!
Το μόρφωμα Συριζανέλ απετέλεσε τελικά μια φάρσα της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, ένα κακόγουστο αστείο που όμως ευτυχώς τελειώνει… Μαζί τους τελειώνει και ο κοινωνικός καγκουρισμός της κουκούλας!
Δεν τους απομένει τίποτε άλλο, παρά η επιστροφή στα υπόγεια λαγούμια της παραβατικότητας, αν και αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει για πολύ, μιας και η “θυμωμένη” ελληνική κοινωνία θα δείξει μηδενική ανοχή στα όποια μιάσματα-κατάλοιπα του έπους των Συριζανέλ συνεχίσουν να την παρενοχλούν.
Το “Τσιπριστάν” ακολουθεί πιστά τα βήματα των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ μετά την απελευθέρωσή τους από τη σοβιετική κυριαρχία… Η αλήθεια είναι ότι ήδη υπάρχουν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου που βύθισε τις χώρες αυτές στη φτώχεια και το χάος τη δεκαετία του ’90.
Η Ελλάδα οδεύει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τη… μεταστατική “περεστρόικα” που έχει προκαλέσει το τοξικό “νεόπλασμα” των Συριζανέλ.
Όσο κι αν το κυβερνητικό μόρφωμα μοιράζει παραισθησιογόνα χάπια, μέσω φρούδων υποσχέσεων, ψεμάτων και ψίχουλων φθηνού τυριού, πως δεν πρόκειται δήθεν να εφαρμόσει νέο μνημόνιο, οι μεταστάσεις πνίγουν πλέον την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα και όλοι μας το βιώνουμε κάθε μέρα που περνά.
Η χώρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, χρωστά πλέον 450 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία κανένας υγιώς σκεπτόμενος νους δεν φαντάζεται πως θα μπορέσει ποτέ με ευχολόγια και φθηνές ρητορικές να ξεπληρώσει.
Η άλλη πλευρά των σημερινών κοινωνικών κραδασμών είναι το γεγονός του κομματικού στρατού στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που η επόμενη κυβέρνηση θα βρει μπροστά της, που χτίζει το καθεστώς και ότι 200.000 νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν προνόμια, δικαιώματα και μονιμότητα…
Αυτή η νεοϊδρυθείσα “κάστα” αποτελεί μια από τις αιτίες της γιγάντωσης αυτής της κρίσης!
Η πραγματική μεσαία τάξη της Ελλάδας που είχε τη δική της επιχείρηση και εργαζόταν σκληρά για να επιβιώσει, σχεδόν δεν υπάρχει πια.
Διέθετε κάποτε ξενοδοχεία, εστιατόρια, εργοστάσια, κάποια τέλος πάντων περιουσία-εργασία.
Το ουρλιαχτό που ακούγεται στην Ελλάδα είναι ο θρήνος αυτής της τάξης που ξεψυχά και η σκληρή πραγματικότητα, νομοτελειακά, θα την οδηγήσει ακριβώς εκεί που οδήγησε και την αντίστοιχη των πρώην Ανατολικών στα τέλη της δεκαετίας του ’90… και ο πλανήτης θα συνεχίσει να περιστρέφεται όπως πάντα, σαν τίποτα να μη συνέβη!
Η χώρα θα περάσει στάδια που θα διαρκέσουν, όπως και στο πρώην Ανατολικό Μπλοκ, για πολλά χρόνια, αν σύντομα δεν υπάρξουν κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας.
Το μοντέλο της “πρωτοφορήτικης” αριστερής πολιτικής των Συριζανέλ πετά στον δρόμο και καταστρέφει τη “μεσαία τάξη”, που είναι και η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και στηρίζει τις όποιες κοινωνικές δομές. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που τώρα ξενιτεύονται στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να σωθούν, καθώς πλέον στην Ελλάδα διαγράφονται με σαφή τρόπο δύο τάξεις: των πολύ πλούσιων και των υπόλοιπων – των φτωχών.
Αυτή ακριβώς η ανακατανομή των κοινωνικών στρωμάτων οδηγεί τους Έλληνες προς μια βαθιά κρίση, παρόμοια με εκείνη στις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, τη δεκαετία του ’90, όταν οι μεγάλες πόλεις σείονταν από τις διαδηλώσεις, οι δρόμοι ήταν μπλοκαρισμένοι και ολόκληρες χώρες είχαν περιέλθει στο χάος, όπως στην Ελλάδα θα συμβεί, αν δεν καταφέρουμε να διώξουμε την πολιτική καγκουριά από τον σβέρκο μας, με κάθε τρόπο και μέσον.
Η Ελλάδα, με τους σταλινιστές συνονθυλευματίες στο τιμόνι, χάνει και την τελευταία ρανίδα κυριαρχίας, υπό τη σφοδρή οικονομική πίεση, την απώλεια των κεκτημένων και το δημόσιο χρέος της αυξημένο κατά 110 εκατ. ευρώ, διά χειρός ενός ανθρώπου που ποτέ στη ζωή του δεν δούλεψε για να αποπληρώσει έστω και ποδήλατο – τον Αλέξη Τσίπρα.
Η απίθανη κυβέρνηση, με ορμητήριο το Μαξίμου, σιγά σιγά αποχωρίζεται και τους τελευταίους μοχλούς διοίκησης τόσο της πολιτικής, όσο και της οικονομίας. Οι δανειστές θέλουν ευρώ τα οποία η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει, γιατί απλά δεν τα έχει στα θησαυροφυλάκια της ΤτΕ.
Αυτό σημαίνει πως όλο και περισσότεροι τομείς της οικονομίας θα τίθενται υπό την άμεση επίβλεψη και εξάρτηση των δανειστών μας, που μας δάνεισαν και συνεχίζουν να μας δανείζουν, για να έχουν πιθανότητες να πάρουν πίσω κάποια από τα χρωστούμενα!
Φίλες και φίλοι, η αποσταθεροποίηση της χώρας και της κοινωνίας είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο.
Η επικράτηση της παραβατικότητας στην οικονομική ζωή της χώρας, με τον Σύριζα στην εξουσία, θα είναι γεγονός… και θα τείνει να καταστεί ωμή πραγματικότητα, που θα μπλοκάρει κάθε υγιή οικονομική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα θα διαπλέκονται μέσα στην πολιτική εξουσία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η δικαιοσύνη, αν καταφέρει τελικά με τον λυσσαλέο πόλεμο εναντίον της, που διεξάγει, τελικά να την αλώσει!
Του Θοδωρή Γιάνναρου
capital.gr
Πηγή
 realpolitics.gr