Κυριακή, Ιανουαρίου 7

Αθηνά Τραχήλη: Έρχονται μειώσεις σε συνταξιούχους και νοικοκυριά

Έτος έντασης της υπερφορολόγησης και νέων περικοπών προοιωνίζεται το 2018, παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης περί αλλαγής των δεδομένων. Μέσα στη νέα χρονιά οι επιπλέον φόροι και οι εισφορές, σε μια οικονομία καθημαγμένη και μια κοινωνία που έχει φτάσει στα όρια της, θα αυξηθούν κατά 1 δισ. ευρώ.

Αυτό επεσήμανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, σε συναντήσεις που είχε στην Πάτρα μετά την Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των νέων φόρων έχουν έμμεσο χαρακτήρα, δηλαδή πλήττουν οριζόντια όλους τους πολίτες, ακόμα και εκείνους που βρίσκονται στην δυσμενέστερη οικονομική θέση.
«Η κυβέρνηση, απ’ την μια έχει αποδυθεί σ’ έναν αγώνα ωραιοποίησης της κατάστασης, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμη επικοινωνιακή τακτική και απ’ την άλλη εξακολουθεί στην ίδια πολιτική αφαίμαξης των εισοδημάτων», σημείωσε η κ. Τραχήλη. Προσθέτοντας ότι συνταξιούχοι και νοικοκυριά θα υποστούν και φέτος περικοπές στα εισοδήματα τους κατά 900 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ΕΚΑΣ και άλλα κοινωνικά επιδόματα θα μειωθούν σε τέτοιο βαθμό που -επί της ουσίας- καταργούνται.
Η κ. Τραχήλη αναφέρθηκε και στην δημοσκοπική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες έχουν εδραιωμένη, πλέον, την πεποίθηση ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούν την γλώσσα της ειλικρίνειας. Με αξιόπιστο και ρεαλιστικό σχέδιο εγγυώνται την έξοδο της χώρας απ’ την κρίση και την επάνοδο σε τροχιά κανονικότητας και πραγματικής ανάπτυξης».
http://dete.gr