Οι Αμερικανοί θέλουν λύση στο Μακεδονικό για να ανακόψουν την Ρωσία και ως αντάλλαγμα δίνουν βοήθεια για το Ελληνικό χρέος

O Τσίπρας με αντάλλαγμα το ελληνικό χρέος από τον αμερικανικό παράγοντα θα επιχειρήσει λύση στο Μακεδονικό.
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ανοίξει ξανά το Μακεδονικό και από την άλλη πλευρά ο Zaev που εκπροσωπεί τους σκοπιανούς να εμφανίζεται περισσότερο διαλλακτικός και έτοιμος για ένα συμβιβασμό…δεν είναι αποτέλεσμα ωρίμανσης και καλών προθέσεων.

Ο αμερικανικός παράγοντας επανασχεδιάζει την Βαλκανική και θέλει η FYROM να βρίσκεται στους κόλπους του ΝΑΤΟ ώστε να αποτελέσει μέλος της ομάδας των αμερικανών ώστε να ανακόψουν την ρωσική επέκταση προς Δυτικά.
Οι αμερικανοί ήδη ελέγχουν την Αλβανία, η Βουλγαρία διατηρεί καλές σχέσεις με την ΕΕ ενώ η επίλυση ενός εθνικού ζητήματος όπως η ονομασία των Σκοπίων θα επιτρέψει την αμερικανική διπλωματία να ελέγξει μέσω θεσμικών οργάνων όπως το ΝΑΤΟ ή με άλλους τρόπους την FYROM.
Οι αμερικανοί σύμφωνα με ορισμένες πηγές έχουν υποσχεθεί στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συνδράμει και συμβάλλει στην επίλυση των διαφορών με την FYROM.
Εφόσον αυτό επιτευχθεί – και όπως φαίνεται – οδεύουμε προς σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία θα ξεδιπλωθεί γρήγορα το αμερικανικό σχέδιο ώστε να ανακοπεί η επέκταση του ρωσικού παράγοντα στα Βαλκάνια.
Οι αμερικανοί έχουν διαπιστώσει ότι η Ρωσία κοιτάει με προσοχή τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και θέλουν να δημιουργήσουν αναχώματα στα ρωσικά σχέδια.
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι εάν ο Τσίπρας προχωρήσει σε ένα συμβιβασμό και αρθούν τα εμπόδια για ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ….θα βοηθήσουν ώστε η Ελλάδα να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο ζήτημα του χρέους.
Ουσιαστικά η Ελλάδα δίνει το όνομα Μακεδονία για να πάρει μια υποτυπώδη λύση στο ελληνικό χρέος.
Για τους αμερικανούς το ζήτημα είναι κομβικό.
Ο Τσίπρας είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα πάρει κανένα ρίσκο για το Μακεδονικό εάν δεν έχει διασφαλίσει την αμερικανική βοήθεια για το χρέος.
Αυτή η βοήθεια ακόμη και από τον αμερικανό πρόεδρο Trump θα παρασχεθεί οπότε…ο Τσίπρας με αντάλλαγμα το χρέος θα επιχειρήσει λύση στο Μακεδονικό.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η FYROM που πλέον έχοντας κάνει deal με τους αμερικανούς είναι έτοιμη για μια συμβιβαστική πρόταση.
Για τους έλληνες αλλά και για τους σκοπιανούς το σύνθετο όνομα Μακεδονία θα είναι μια έσχατη λύση ως το μη χείρον βέλτιστον.
Ωστόσο το ζήτημα του ονόματος ακόμη δεν έχει κλειδώσει…και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τετελεσμένο γεγονός ακόμη τουλάχιστον
Ειδικός Συνεργάτης
bankingnews