Τρίτη, Ιανουαρίου 23

Ντουμπάι: Γνωρίστε τον μαγικό κόσμο της Αραβίας όπου η ανθρώπινη φαντασία γίνεται πραγματικότητα

Ντουμπάι: Γνωρίστε τον μαγικό κόσμο της Αραβίας όπου η ανθρώπινη φαντασία γίνεται πραγματικότητα
Οδοιπορικό: Σωτήρης Σκουλούδης, Σταυρούλα Πεταλιού, Τζένη Γιαννίνου

Αν θες να ζήσεις μέσα στην απόλυτη χλιδή όπως στις χίλιες και μία νύχτες, να δεις πολυώροφα κτήρια που κόβουν την ανάσα, να κάνεις σκι μέσα σε... πολυκατάστημα, να ψωνίσεις σε τεράστια εμπορικά κέντρα μπροστά στα οποία το mall μοιάζει με... ψιλικατζίδικο, και να θαυμάσεις -ή να γνωρίσεις και να ανεχτείς, αναλόγως τα γούστα- την υπερβολή στα πάντα, τότε το φημισμένο Ντουμπάι είναι ο απόλυτος προορισμός για σένα.
Η δημοσιογραφική ομάδα του zougla. gr βρέθηκε στη μεγαλύτερη και πιο «μαγική» πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και γνώρισε έναν νέο, διαρκώς αναπτυσσόμενο κόσμο, ικανό να δημιουργήσει -και να ξεπεράσει - τα επιτεύγματα που υπάρχουν σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του πλανήτη. Το εσωτερικό σκι, είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να δημιουργήσει ο άνθρωπος...


Το υψηλότερο κτήριο του κόσμου, ύψους 826 μέτρων, το Μπουρτζ Χαλίφα. Πήρε το όνομά του από τον σεϊχη που το χρηματοδότησε.
Το υψηλότερο κτήριο του κόσμου, ύψους 826 μέτρων, το Μπουρτζ Χαλίφα. Πήρε το όνομά του από τον σεϊχη που το χρηματοδότησε.




Γνωρίζοντας το Ντουμπάι

Το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά εμιράτα και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Πρόκειται για μια πόλη που μεγαλώνει διαρκώς, με ουρανοξύστες να προστίθενται συνέχεια, όπως και οι τουριστικές δραστηριότητες κάθε είδους, ενώ αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Περσικού. Είναι μια πόλη χτισμένη πάνω σε ένα νησί και πρόκειται για ένα από τα πιο μοντέρνα μέρη του κόσμου


Αποτελεί το διοικητικό κέντρο του εμιράτου, έχει πληθυσμό 3.506.009 κατοίκων και βρίσκεται στα παράλια του Περσικού κόλπου, βορειοανατολικά από το Άμπου Ντάμπι και δίπλα στη Σάργια. Το 1/3 των κατοίκων περίπου είναι αλλοδαποί που εργάζονται εκεί, κυρίως σε τουριστικές υπηρεσίες.



Το Ντουμπάι είναι το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Η πόλη, που διακρίνεται για την υπερβολή της και για την αρχιτεκτονική της, έχει γίνει το «λιμάνι» για πολλούς αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς που έχουν σπεύσει εκεί για δουλειά (ακόμα και από τη χώρα μας) καθώς συνεχώς αναπτύσσεται.




Σκι στη Μέση Ανατολή... Σε εσωτερικό χώρο φυσικά
Σκι στη Μέση Ανατολή... Σε εσωτερικό χώρο φυσικά




Η πρώτη επαφή με το Ντουμπάι

Η πρώτη εικόνα, που αφήνει τους τουρίστες με το στόμα ανοιχτό, πριν ακόμα φτάσουν είναι η πανοραμική θέα του Ντουμπάι που θυμίζει φοίνικα ενώ μόλις κατέβουν από το αεροπλάνο βρίσκονται στον τεράστιο, πολυτελές και υπερτεχνολογικό διεθνές αερολιμένα (Dubai International Airport).

Πηγή φωτογραφίας: kuoni.co.uk
Πηγή φωτογραφίας: kuoni.co.uk


 Από τον Σεπτέμβριο του 2009 οι τουρίστες που επισκέπτονται το Ντουμπάι μπορούν να δουν και να βολτάρουν με το μετρό (που δεν μοιάζει με το δικό μας καθώς περνάει ακόμη και πάνω από γέφυρες).



Είναι μια πόλη χτισμένη πάνω σε ένα νησί και πρόκειται για ένα από τα πιο μοντέρνα μέρη του κόσμου.

Ο περίφημος 'Κήπος των θαυμάτων'
Ο περίφημος 'Κήπος των θαυμάτων'




Τα σουκ

Οι αγορές του Ντουμπάι που ονομάζονται (σουκ) είναι διάσημες σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκονται όλες συγκεντρωμένες όλες μαζί κι εκεί μπορείτε να βρείτε τα πάντα.



Μοιάζουν με παζάρι και έχουν από τοπικά προϊόντα μέχρι μπαχαρικά, χρυσαφικά, υφάσματα, ψαρικά και αναμνηστικά.



Αγορά Χρυσού (Gold Souk)

Οι βιτρίνες είναι εκπληκτικές και ο χρυσός έχει την τιμητική του. Μπορείτε να αγοράσετε χρυσαφικά χωρίς να έχει μαζί μας πολλά χρήματα και να παζερέψετε την τιμή όσο σας παίρνει.

Ψαραγορά


Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ψαριών με πάμπολλα είδη που δεν έχετε ξαναδεί.

Η αγορά μπαχαρικών (Spice Souk)



Οι μυρωδιές θα σας κάνουν να μπείτε στο πνεύμα των Εμιράτων. Μπορείτε να βρείτε τα πιο σπάνια είδη μπαχαρικών και να προμηθευτείτε τσάι καθώς θα βολτάρετε στα στενά δρομάκια.

Αγορά Υφασμάτων (Textile Souk) (στο Bur Dubai)



Υφάσματα μεταξωτά, και κεντήματα από όλο τον κόσμο είναι διαθέσιμα για τους επισκεπτές.

Οι βραδιές των Βεδουίνων – το σαφάρι στην έρημο και οι βόλτες με τις καμήλες



Αυτό που δεν πρέπει κανείς να αμελήσει να κάνει αν επισκεφτεί το Ντουμπάι είναι να πάει εκδρομή στην έρημο όπου θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι Βεδουίνοι, να δοκιμάσει αραβικά εδέσματα, να κάνει σαφάρι με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα και να ανέβει σε καμήλα.



Η βόλτα στη Dubai Marina

Αποτελεί την πιο καινούρια περιοχή στο Ντουμπάι και εκεί βρίσκονται οι περισσότερους ουρανοξύστες. Μάλιστα είναι μια από τις πρώτες περιοχές που επέτρεψαν την κατοχή ιδιοκτησίας σε άτομα από άλλες χώρες. Πρόκειται μια από τις πιο ζωντανές συνοικίες. Εκεί βρίσκονται αγκυροβολημένα πολυτελή γιότ ενώ τα κρυστάλλινα νερά συνδυάζονται με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.





Η παραλία Τζουμέϊρα

Έχει θέα τον Περσικό Κόλπο, και αποτελεί την πιο ζωντανή και παράλληλα κοσμοπολίτικη περιοχή του Ντουμπάι, ενώ είναι μια από τις ωραιότερες παραλιακές τοποθεσίες του Εμιράτου και απέχει μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Εκεί βρίσκεται και το μοναδικό στον κόσμο επτάστερο ξενοδοχείο, το Burj Αl Arab, που έχει σχήμα σαν ιστίο πλοίου, αλλά και το ξενοδοχείο Madinat Jumeirah, γνωστό που είναι γνωστό και ως «Μικρή Βενετία».

Ένα από τα πολλά υπερπολυτελή ξενοδοχεία της πόλης
Ένα από τα πολλά υπερπολυτελή ξενοδοχεία της πόλης


Το Burj Αl Arab, Πηγή φωτογραφίας: forbes.com
Το Burj Αl Arab, Πηγή φωτογραφίας: forbes.com
 
http://www.zougla.gr/taxidia/travel-world/article/ntoumpai-gnoriste-ton-magiko-kosmo-tis-aravias-opou-i-an8ropini-fantasia-ginete-pragmatikotita