Δευτέρα, Ιανουαρίου 8

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ...

Δρ Αθαν. Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

Athanasios Drougos
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΑΠΟ ΠΗΓΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.
Τρία ονόματα για τα Σκόπια συζητά και θα παρουσιάσει σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, στις 19 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ,
Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Real».
Πάνω στο τραπέζι βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα «Βόρεια Μακεδονία», «Άνω Μακεδονία» και «Nova Macedonia», αν και ο Μ. Νίμιτς δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να αναφέρει μια νέα σύνθετη ονομασία.
Τα ονόματα αυτά φέρεται να έχει επιλέξει ο ειδικός διαμεσολαβητής των Η. Ε., μεταξύ πολλών προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι, όπως «Μακεδονία του Βαρδάρη» (Βαρντάρσκα Ματσεντόνιγια), «Σλαβοματσεντόνιγια» (Σλαβική Μακεδονία), πρόταση που δεν φαίνεται να δέχονται οι Αλβανοί των Σκοπίων κ.α.
«Δεν πρέπει να σέρνεται για πολύ καιρό το θέμα και να ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο μίνι υπουργικό που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει «ημερομηνία λήξης» των διαπραγματεύσεων για το όνομα της γειτονικής χώρας και πως, αν δεν υπάρξει προοπτική επίλυσης, ο Μάρτιος θα είναι καταλυτικός μήνας συζητήσεων.
ΣΧΟΛΙΟ : Βιάζονται κιόλας οι ξεφτυλισμένοι πολιτικοί μας