Κυριακή, Ιανουαρίου 14

ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ: ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ


Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Γαύδου!
Ο λόγος;
Το ακριτικό νησί της χώρας που βρίσκεται νότια της Χώρας Σφακίων στην Κρήτη εμφανίζεται ολόκληρο ως δασική περιοχή.
Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στο θέμα αυτό!
Στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας Ατζέντας 2030, επιδιώκεται να αρπαχθούν γη και ακίνητα από εκατομμύρια Έλληνες.

Σκοπός είναι αφενός να μαζευτούν λεφτά μέσω των ενστάσεων που κατατίθενται από ιδιοκτήτες, προκειμένου να σώσουν την περιουσία τους, αφετέρου το μάντρωμα των ανθρώπων σε πόλεις και οικισμούς για να ελέγχονται, ενώ στην φύση θα δημιουργηθούν ζώνες απαγόρευσης πρόσβασης (no human zones).

Θυμηθείτε:ΒΙΝΤΕΟ: Οι δασικοί χάρτες αρπάζουν περιουσίες

Από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, 95 νέες περιοχές υπό διεθνή «εποπτεία» (ΒΙΝΤΕΟ)
Σύμφωνα με το flashnews.gr χαρακτηριστικό της παράλογης κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι της Γαύδου είναι πως από τα 34.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που είναι η συνολική έκταση του νησιού, στον δασικό χάρτη, τα 30.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εμφανίζονται ως δασικές περιοχές!!!





Άρα πρέπει να τα εγκαταλείψουν ή να αποδείξουν πως εκεί έχουν περιουσία, πληρώνοντας αδρά την όποια ένσταση!

Μάλιστα, στα 29,6 τ.χλμ. που έμειναν εκτός, συμπεριλαμβάνονται και οι αιγιαλοί.

«Καταργούν μετόχια και οικιστική ζωή ενός αιώνα και αφαιρούν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης στο νησί. Είναι σαν να μας λένε να το εγκαταλείψουμε», σχολιάζει η Δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου στο Flashnews.gr.

Μάλιστα επεσήμανε πως στον χάρτη εμφανίζονται ως «δάση» όλες οι περιοχές στις οποίες εμφανίστηκε κάποια ανάπτυξη από την δεκαετία του 1980.

Η δήμαρχος της Γαύδου, συναντήθηκε την Πέμπτη (11/1) στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συνεργάτες του υπουργού, κ. Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Σωκράτη Φάμελλου προκειμένου να συζητήσουν το σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Μιλώντας στο LiFO.gr, μετά τη συνάντηση στο υπουργείο, η κ. Καλλίνικου εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος χάρτης έχει λάθη. «Υπάρχουν πολλά λάθη στον χάρτη και θα πρέπει να διορθωθούν εντελώς - αυτό είναι κάτι ακόμα που συζητήσαμε- χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες. Κάτι το οποίο είναι εφικτό να γίνει σε μία μεγάλη κλίμακα, βοηθώντας και ο δήμος, φυσικά, σε αυτό».

Μετά την συνάντηση η δήμαρχος παρουσιάζεται αισιόδοξη, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι στο σημαντικό αυτό νησί της χώρας μας!
Σημειώνεται πως κατά καιρούς η Γαύδος έχει διεκδικηθεί από γειτονικές χώρες της Ελλάδας, όπως η Τουρκία και η Λιβύη.

[Πηγὴ]http://www.el.gr/n-w-o/atzenta-2030/169-atzenta-2030/110019-1%C2%ABarpazoun%C2%BB-ellhniko-akritiko-nisi-%E2%80%93-xesikwnontai-oi-katoikoi