Παρασκευή, Ιανουαρίου 26

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ! Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήμα στο σπίτι σας…

9
Πολλοί δεν έχουμε αντιληφθεί ότι απλές, καθημερινές συνήθειες μπορεί να είναι σπάταλες και μάλιστα με έναν «ύπουλο» τρόπο καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν περνάει από το μυαλό μας ότι είναι ενεργοβόρες.
Σας παρουσιάζουμε ορισμένες απλές συμβουλές για να βγείτε κερδισμένοι στο θέμα της ενέργειας:

– Η σωστή μόνωση του σπιτιού εξασφαλίζει δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα. Αποφεύγουμε έτσι τη χρήση ηλεκτρικού καλοριφέρ ή σόμπας. Αν τοποθετήσουμε διπλά τζάμια εξοικονομούμε 10% στο λογαριασμό της θέρμανσης. Αν επιπλέον αυτά έχουν θερμοδιακοπή χαμηλής εκπομπής, η εξοικονόμηση φτάνει το 20 – 30%
– Δεν «ξεχνάμε» τους φορτιστές στην πρίζα όταν δεν τους χρησιμοποιούμε. Κάθε φορτιστής που χρησιμοποιούμε (κινητού ή ασύρματου τηλεφώνου, διάφορων ηλεκτρικών συσκευών), ειδικά αν είναι παλαιού τύπου, μπορεί να μας κοστίζει 2-3 ευρώ το χρόνο και η χρήση του να συνεπάγεται την έκλυση 20-30 κιλών διοξειδίου του άνθρακα.
-Όταν αγοράζουμε νέες ηλεκτρικές συσκευές, επιλέγουμε υψηλή ενεργειακή κλάση (Α++, Α+, Α). Ψυγείο: ετήσια εξοικονόμηση 25 ευρώ και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 250 κιλά . Πλυντήριο: ετήσια εξοικονόμηση 3 € και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30 κιλά
-Τοποθετούμε ηλιακό θερμοσίφωνα. Εξοικονόμηση τουλάχιστον 150 ευρώ το χρόνο και 1,5 τόνων διοξειδίου του άνθρακα
-Τοποθετούμε στην ταράτσα μας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (1kW, δηλαδή περίπου 10-15 τετραγωνικά μέτρα).