Πέμπτη, Ιανουαρίου 4

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ


Ο λαός και η Ιστορία θα σας εκδικηθεί εάν…
Στις 13 Απριλίου 1992 η πολιτική ηγεσία της χώρας βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, προκειμένου σε αυτήν την ιστορική σύσκεψη να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για την κοινή γραμμή που θα έχουν στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων!


Σε αυτήν την σύσκεψη είχαν λάβει μέρος, ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, η Πρόεδρος του Συνασπισμού (που μετεξελίχτηκε σε ΣΥΡΙΖΑ) Μαρία Δαμανάκη και η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα!

Ωστόσο, μετά από πολύωρη περιπέτεια και διαφορετικές απόψεις, η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ (σ.σ. σήμερα ΕΕ) στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία»!

Η παραπάνω ξεκάθαρη απόφαση των τότε αρχηγών των κομμάτων, της τεράστιας πολιτικής φυσιογνωμίας των ονομάτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠτΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι παρακαταθήκη για τους σημερινούς πολιτικούς ολετήρες που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Γι΄ αυτό, θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, σημερινός Πρωθυπουργός μας, γιατί διαφοροποιείται από την απόφαση της προκατόχου του στο κόμμα και σημερινής επιτρόπου στην ΕΕ, αρμόδιας για θέματα Ναυτιλίας και Αλιείας από το 2009, Μαρίας Δαμανάκη;
Θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ γιατί διαφοροποιείται από τη θέση του πατέρα του και πρώην Πρωθυπουργού;

Θα μπορούσε να μας απαντήσει η Φώφη Γεννηματά, σημερινή Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης” γιατί διαφοροποιείται από τη θέση του Ανδρέα Παπανδρέου;
Ας το βάλουν άπαντες, καλά στο μυαλό τους πως, η παραχώρηση του όρου Μακεδονία στην οριστική ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ από Έλληνες πολιτικούς, συνιστά Προδοσία και η ποινή θα καθοριστεί εν ευθέτω χρόνω από τον ελληνικό λαό!!

Οι Σκοπιανοί δεν αλλάζουν μυαλά…

Είναι δεδομένο πως τα Σκόπια δεν αφήνουν την αλυτρωτική τους πολιτική!
Είναι προκλητικότατοι και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία!
Στην φωτογραφία ο πρέσβης των Σκοπίων στον Καναδά και οι άλλοι προσκεκλημένοι της επίσημης εκδήλωσης, έχοντας πίσω τους έναν τεράστιο αλυτρωτικό χάρτη της λεγόμενης “Μεγάλης Μακεδονίας” που περιλαμβάνει ακόμη και την Χαλκιδική, ποζάρουν σαν “γύφτικα σκεπάρνια”!

Έτσι, και ο κάθε δύσπιστος θα έχει καταλάβει ότι δεν άλλαξε τίποτε απολύτως με τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων! Απλά, η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ είναι πιο πονηρή και προσεγγίζει το ζήτημα της ονομασίας με περίσσια διπλωματία, στην προσπάθειά της να δείξει στη διεθνή κοινή γνώμη πως, είναι το θύμα και όχι ο θύτης!!

Αφιερωμένο στον Τσίπρα και τον Κοτζιά…

Από τη στιγμή που στην οριστική ονομασία των Σκοπίων υπάρχει ο όρος Μακεδονία, άσχετα αν θα λέγεται Άνω Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία ή όπως αλλιώς, τότε διεθνώς θα επικρατήσει αυτό που σήμερα ισχύει! Όλοι αποκαλούν το σλαβικό κρατίδιο ως “Μακεδονία”! Και οι ίδιοι δεν το κρύβουν όπως φαίνεται και στην ταυτότητα που δημοσιεύουμε!

Όμως, εάν εμείς ως Ελλάς, δεν αποδεχτούμε τον όρο Μακεδονία, αυτοί έχουν πρόβλημα και ας τους έχει αναγνωρίσει όλη η Οικουμένη ως “Μακεδονία”!

Γιατί, κύριοι Τσίπρα και Κοτζιά, εάν εμπεριέχεται ο όρος “Μακεδονία” στην οριστική ονομασία της ΠΓΔΜ, τότε αυτοί θα αποτελούν το “Μακεδονικό Έθνος”! Θα μιλούν για την “Μακεδονική ιστορία”, για την “Μακεδονική κουλτούρα” κ.ο.κ.

Τα “άνω”, τα “νέα” κλπ. θα έχουν πάει περίπατο και θα ευθύνεστε εσείς που ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου!

Άλλωστε, δεν έχετε το δικαίωμα να ξεφύγετε από την ιστορική απόφαση των αρχηγών των κομμάτων του 1992! Όταν επιπρόσθετα, οι σημερινοί αρχηγοί των ίδιων κομμάτων φαντάζουν ως νάνοι μπροστά στους κομματικούς αρχηγούς του 1992, που μετείχαν εκείνης της ιστορικής συσκέψεως!

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Ας προσέξει και εκείνος!!

Βαλαντώνει στο κλάμα η Μαρία Σπυράκη…

Από αρεστή του Άκη Τσοχατζόπουλου και του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της ΝΔ, η δημοσιογράφος του Mega Μαρία Σπυράκη, κατάφερε να είναι σήμερα ευρωβουλευτής της ΝΔ και να απολαμβάνει τον παχυλό μισθό της καθώς και τα άλλα οφέλη που απορρέουν από αυτήν την βουλευτική της έδρα! Στη συνέχεια διορίσθηκε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, χωρίς βεβαίως να εγκαταλείψει τη θέση της ευρωβουλευτού (κορόιδο είναι;;;;)!

Έτσι, με αυτήν την ιδιότητα, της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “ράδιο Παρατηρητής 94FM” για το ζήτημα της ΣΕΚΑΠ!

«…η ΝΔ προτείνει να έρθει η εταιρεία σε επαφή με τις Αρχές ώστε να καταστεί δυνατή η τμηματική με δόσεις, δηλαδή, καταβολή του προστίμου! Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θα διατηρηθεί ζωντανή και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην εργασία τους…»! Διατυπώνοντας επίσης την άποψη πως, η διαγραφή του προστίμου δημιουργεί βλάβη και δεν επιτρέπεται από την ΕΕ…

Μα αν θυμάμαι καλά, οι διοικήσεις της επιχείρησης του κόμματός της, δεν ευθύνονται για τις ατασθαλίες που δημιούργησαν το πρόστιμο και τα οποία δικαστήρια (;;;) τις αθώωσαν; Ή διοίκηση του Αντώνη Σαμαρά, που την απέσυρε από την ενεργή δημοσιογραφία και την ενέταξε στην πολιτική δεν είχε την ευθύνη;

Η οποία χρωστάει σήμερα από δάνεια, το εξωφρενικό ποσό των 713.318 ευρώ! Και το περίεργο είναι πώς, εν μέσω οικονομικής κρίσεως πήρε το 2012 από την Alpha Bank 29 χιλιάδες ευρώ και από την Πειραιώς το 2013, 40 χιλιάδες ευρώ; Το 2014 πάλι από την Πειραιώς, 31 και 430 χιλιάδες ευρώ;
Έτσι, ας μας απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα πρώτα και μετά να νουθετεί έναν επιχειρηματία, για το πώς πρέπει να πληρώσει ένα υπέρογκο πρόστιμο, το οποίο δεν γνώριζε όταν αναλάμβανε την επιχείρηση!

Όσον αφορά για τον πόνο της για τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, καλλίτερα να αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα! Υποδηλώνουν την απόλυτη ψευτιά! Αφού, για το γεγονός της απολύσεως δεκάδων εργαζομένων από τη Siemens δεν κάνει καμιά αναφορά! Από τη στιγμή, που ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε διά μέσω του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού που έκανε η κυβέρνησή του με τη γερμανική εταιρεία το 2012, πως θα εξασφαλιστούν μέχρι τη λήξη του το 2017 οι 600 θέσεις εργασίας των εργαζομένων της!

Την έχουν ενημερώσει την κ. Σπυράκη πως, σήμερα οι εργαζόμενοι στη Siemens δεν ξεπερνούν τους 140;
Ας μην μας κάνει λοιπόν, μαθήματα διαχείρισης και ηθικής η κ. Σπυράκη!!
 http://eleftheriskepsii.blogspot.gr