Τετάρτη, Ιανουαρίου 10

Ο ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό κόμμα στο οποίο έχει γίνει διαγραφή χρέους!



Σεισάχθεια... μόνο για το ακίνητο στην Κουμουνδούρου

220 εκατομμύρια δραχμές (ποσό θηριώδες για την εποχή) διαγράφηκαν το 1998 για το ακίνητο της Κουμουνδούρου

Σάλος είχε προκληθεί τον Νοέμβριο του 2016 όταν ο οικονομικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δαρειώτης είχε παραδεχθεί σε εξεταστική επιτροπή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το κτίριο της Κουμουνδούρου με κούρεμα του δανείου κατά 60%.

Πρόκειται για το μόνο κόμμα στο οποίο έχει γίνει διαγραφή χρεών!

Δείτε την "ομολογία" του Μίμη Δαρειώτη:


Το δάνειο για το ακίνητο, το οποίο είχε αγοραστεί αρχικά από την ΕΑΡ και αργότερα μετά τη διάσπασή της (το 1992) περιήλθε στην κατοχή του ενιαίου Συνασπισμού και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε βάση του σχετικού ειδοποιητηρίου από την Λαϊκή Τράπεζα να αγγίζει τα 400.000.000 δραχμές, με την τράπεζα να ξεκινά τη διαδικασία του πλειστηριασμού.
Ωστόσο, εκείνη την περίοδο, την δεκαετία του 90, ο τότε πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα, προκειμένου να κουρευτεί η οφειλή και να αποπληρωθούν τα χρέη.

Το κούρεμα από πλευρά της Τράπεζας, όπως ανέδειξε ο κ. Γεωργαντάς, και επιβεβαίωσε ο Μ. Δαρείωτης, άγγιξε το 60%!

Δηλαδή μετά την διαπραγμάτευση έγινε 175.000.000 δραχμές και σύμφωνα με τον κ. Δαρειώτη τελικά αποπληρώθηκε το 1997-1998.
«Αναλάβαμε να πληρωθούν 175.000.000 δραχμές, εκ των οποίων 80.000.000 προκαταβολή και 35.000.000 δραχμές με δόσεις.

Οι φόροι που δεν είχαν πληρωθεί
Ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς είχε καταγγείλει στην ίδια επιτροπή ότι το κτίριο στην Κουμουνδούρου επί 16 χρόνια δεν είχε δηλωθεί στην εφορία με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι αναλογούντες φόροι (ούτε φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε ενιαίο τέλος ακινήτων νομικών προσώπων, ούτε ΕΝΦΙΑ).

Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρος ο ιδιοκτήτης του κτιρίου
Συγκεκριμένα δεν προκύπτει ότι ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν συνέχεια ή μετασχηματισμό της ΕΑΡ και δεν υπήρξε ποτέ κάποια μεταβιβαστηκή δικαιοπραξία.


Η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" με σημερινό ρεπορτάζ της στο οποίο επικαλείται "νομικούς κύκλους" αναδεικνύει πιθανά ποινικά αδικήματα.


Η ΕΑΡ είχε αγοράσει την πολυκατοικία το 1990, με δάνειο που πέρασε κατά σειρά στα  πολιτικά κόμματα  ΕΑΡ – Συνασπισμός – ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ (με υποθήκη και υπό κατάσχεση το ίδιο το κτίριο), το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ (αντίθετα διαγράφτηκε το 60% της οφειλής) και καταλήγει σε μεταγραφή του ακινήτου στις μέρες μας στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, με απλές βεβαιώσεις της Βουλής, χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, «με ανυπόστατη αλλαγή επωνυμίας» και δίχως φόρο μεταβίβασης.

Μετά από τα παραπάνω, τα πιθανά ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, είναι: Παράβαση καθήκοντος του υποθηκοφύλακα, συνέργεια δικηγόρου που συνέταξε τα έγγραφα, κατάρτιση πλαστού εγγράφου και ηθική αυτουργία του κ. Αλέξη Τσίπρα στη διάπραξη των παραπάνω ο οποίος «άσκησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός» καιθώς και φοροδιαφυγή, επειδή δεν καταβλήθηκε φόρος μεταβίβασης.

 https://omadaalithias.gr