Παρασκευή, Ιανουαρίου 12

Σταύρος Θεοδωράκης: «Ναι» στη χρήση του όρου Μακεδονία - Οι δανειστές αγαπάνε τον Τσίπρα γιατί είναι ο εξημερωμένος υπηρέτης

«Ναι» στη χρήση του όρου Μακεδονία, «όχι» στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών - Δεν μπορούμε να πάμε στο «όχι» στη διάταξη για τις απεργίες - Πήγα σε ένα μεγαλύτερο μαγαζί για να επηρεάσω τα πράγματα προς όφελος των πολλών




Στο στούντιο του ΘΕΜΑ 104,6 βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης και παραχώρησε συνέντευξη στους Βασίλη Χιώτη και Νίκο Φελέκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στη στάση του κόμματός του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να πάμε στο "όχι" στη διάταξη για τις απεργίες», εκτίμησε ότι ο σχεδιασμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να γίνουν εκλογές το 2019 προβλέποντας ότι τα δύο κόμματα θα κατέβουν ως ένα στις κάλπες ενώ, τέλος, είπε ότι «οι δανειστές αγαπάνε τον Τσίπρα γιατί είναι ο εξημερωμένος υπηρέτης».



«Ναι» στη χρήση του όρου Μακεδονία σε μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων αλλά όχι στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΘΕΜΑ 104,6.



«Να πάμε στις προηγούμενες αποφάσεις και να δούμε αν θέλουν βελτιώσεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος τόνισε ότι αντί για τη σοβαρή συζήτηση «έχουμε τον Τσίπρα να παίζει πεντόβολα με τον Καμμένο».



Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος «είναι πολιτικός αλά καρτ που κοιτάζει την στενή πάρτη του και θυσιάζει τα εθνικά θέματα για το προσωπικό του κέρδος».



Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη για θέματα πολιτικής. «Μαζεύονται ως σώμα και λένε η Εκκλησία δεν θέλει λύση» παρατήρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνοντας την παραβολή «μπορεί να αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο τι θα πει η εκκλησία;».



«Εγώ θέλω καθαρές κουβέντες, αν έβγαιναν πριν από έναν μήνα όλα τα κόμματα και λέγανε τη θέση τους θα βλέπαμε αν υπάρχει εθνικό μέτωπο» συμπλήρωσε για το θέμα



Δεν μπορούμε να πάμε στο «όχι» στο θέμα της απεργίας

Σχολιάζοντας όσα γίνονται στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε στους βουλευτές «ψηφίστε για να συνεχίσουμε να κυβερνάμε».



Κληθείς να ξεκαθαρίσει τη θέση του Ποταμιού για το θέμα της διάταξης που αφορά τις απεργίες ο επικεφαλής του Ποταμιού αφού θύμισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014 επιχείρησαν να φέρουν ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο απεργία θα γινόταν αν αποφάσιζε το 51% των εργαζομένων, στη συνέχεια εξήγησε ότι με τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πρακτικά απεργία μπορεί να αποφασίζει το 25% των μελών ενός πρωτοβάθμιου σωματείου.



«Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις ώστε να μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι πλήρης η βελτίωση του Τσιπρα αλλά κινείται και σε αυτό που στο παρελθόν έχουμε κινηθεί. Άρα δεν μπορούμε να πάμε στο ΌΧι για το θέμα της απεργίας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.



Όσον αφορά πάντως τις υπόλοιπες διατάξεις είπε ότι «το κλίμα είναι όχι, στα περισσότερα θα πούμε όχι».



Σχολιάζοντας τις περικοπές στα επιδόματα των πολυτέκνων χαρακτήρισε «απίστευτο σε μια χώρα που ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η υπογεννητικότητα να ενισχύουν ελάχιστα όσους έχουν 1-2 παιδιά και να θεωρούν πλούσιους όσους έχουν 5 ή 6 παιδιά». «Το πρόβλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι αρνούνται να δουλέψουν μεθοδικά και να μάθουν τη δουλειά. Έκαναν αυτό που πρόχειρα σκέφτηκαν και έκαναν λάθος» συμπλήρωσε για το θέμα.



Ο προγραμματισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι οι εκλογές να γίνουν το 2019

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ο προγραμματισμός των 153 είναι να φτάσουν μέχρι τέλος, περνάνε καλά, το απολαμβάνουν και άρα οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019».



«Δεν βλέπω κάποιο μείζον ζήτημα που μπορεί να τους κλονίσει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.



Όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής και τη στάση που θα κρατήσει μετά τις εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «το Ποτάμι λέει 5 πράγματα, το ΠΑΣΟΚ λέει άλλα 5. Θα βρούμε τα 5 σημαντικά και συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν τη χώρα για να προχωρήσουμε. Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνούμε σε όλα με τη ΝΔ γιατί παραμένει ένα πολύ συντηρητικό κόμμα επειδή όμως επείγει να λύσουμε προβλήματα , το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί σε 5 πράγτματα και οι κινήσεις μετά τις εκλογές θα γίνουν επί τη βάσει αυτών των πραγμάτων».



Τόνισε ότι το Ποτάμι σε κάθε περίπτωση θα στηρίζει κάθε διάταξη που θα βοηθά προς την ανάπτυξη και εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση που φωνάζει συνέχεια «λύκος, λύκος»



Προέβλεψε, δε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατέβει ως ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά θα γίνει σάρκα μία, ένα κόμμα με τους ΑΝΕΛ».


Οι δανειστές αγαπάνε τον Τσίπρα γιατί είναι ο εξημερωμένος υπηρέτης



Με αφορμή τη συνέντευξη του Γερούν Ντάισελμπλουμ ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε ότι «οι δανειστές αγαπάνε τον Τσίπρα γιατί είναι ο εξημερωμένος υπηρέτης. Λένε στους λαούς "αυτός που μας έβριζε πάρτε τον τώρα και δείτε πως συμπεριφέρεται". Ακόμα και η Μέρκελ που είπε ότι "με γνώρισε ο Τσιπρας και με αγάπησε", αυτό περνάει σε ένα λαϊκό τμήμα του  εκλογικού σώματος της Γερμανίας».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ποιο θα είναι το μήνυμά του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι «για να κάνουμε 15% το 8% θέλει αλήθεια, τόλμη και επεξεργασία». Εξήγησε, δε, ότι «πήγα σε ένα μεγαλύερο μαγαζί για να επηρεάσω τα πράγματα προς όφελος των πολλών. Δεν πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι».ksipnistere.com