Δευτέρα, Ιανουαρίου 29

ΧΡΟΝΙΑ EΨΑΧΝΑΝ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΒΡΕΘΗΚΕ KI AΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!--Μάθιου Νίμιτς:Τώρα υπάρχει μια “δυναμική για λύση” στο Σκοπιανό

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ; ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζει τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ, μιλώντας στην “Καθημερινη της Κύριακής” ο Μάθιου Νίμιτς. Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ εκτιμά οτι αναπτύσσεται μια “δυναμική λύσης” στις διαπραγματεύσεις στις Ελλάδας-ΠΓΔΜ και υποστηρίζει πως με τη βοήθεια της διεθνούς
κοινότητας θα επιτευχθεί μια κοινά αποδεκτή ονομασία.
Σύμφωνα με τον κύριο Νίμιτς θα υπάρξει μια ευρεία χρήση της νέας ονομασίας από τη στιγμή που η ΠΓΔΜ θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όχι πριν από την ολοκλήρωση της ένταξής της. Στο μεσοδιάστημα υποστηρίζει τη χρήση της νέας ονομασίας σε διεθνείς οργανισμούς.
Στην πρόταση που κατέθεσε εισηγείται κάθε χώρα να έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί είτε τη σλαβική ή την αγγλική ονομασία, ή να τη μεταφράζει σε όποια γλώσσα επιθυμεί.
Για παράδειγμα αν επιλεγεί το “Νέα” ή το “΄Άνω Μακεδονία”, πολλές χώρες θα χρησιμοποιούν την αγγλική ονομασία “Republic of New Macedonia” ή “Republic of Upper Macedonia” και άλλες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τη σλαβική ονομασία “Republika Nova Makedonija” ή “Republika Gorna Makedonija”.
Πηγή : mignatiou.com