Τετάρτη, Ιανουαρίου 3

«Τρέμουν» στην Τουρκία για ενδεχόμενο μπαράζ σεισμών με την χρήση του συστήματος HAARP μετά τις κινήσεις με τους ρωσικούς S-400

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει  τους Τούρκους  ειδικούς  επιστήμονες  και αξιωματούχους , από  τις δυνατότητες  του αμερικανικού  συστήματος Haarp, το οποίο προκαλεί σεισμούς , και φοβούνται στοχοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Μαρμαρίδας και φυσικά της Κωνσταντινούπολης…μετά τις
κινήσεις Ερντογάν στην Μέση Ανατολή,  και ειδικά μετά την ανακοίνωση για την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400 οι οποίοι θα «κλειδώσουν» το Αιγαίο-Κύπρο  και την Βόρεια Συρία, θέτοντας στο στόχαστρο τους αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη για πρώτη φορά  . Οι Τούρκοι φοβούνται ότι πολύ σύντομα θα δουν την «ακολουθία» σεισμών που είχε λάβει χώρα πριν μερικούς μήνες στο Ιράν , στο οποίο ολόκληρες περιοχές με χιλιάδες κατοίκους «χάθηκαν» σε μια στιγμή.
Μάλιστα ήδη καταγράφηκε χθες μία σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 23:12 (τοπική ώρα). .
«Τρέμουν» στην Τουρκία για ενδεχόμενο μπαράζ σεισμών με την χρήση του συστήματος HAARP μετά τις κινήσεις με τους ρωσικούς S-400 - Εικόνα0
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 103 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κωνσταντινούπολης και 19 χιλιόμετρα βόρεια του Ερντέκ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.
«Τρέμουν» στην Τουρκία για ενδεχόμενο μπαράζ σεισμών με την χρήση του συστήματος HAARP μετά τις κινήσεις με τους ρωσικούς S-400 - Εικόνα1
Άλλωστε αυτό ακριβώς είχαν καταγγείλει και  παλαιότερα, τόσο οι Ιρανοί με σεισμούς στην χώρα τους  , όσο και οι Κινέζοι με τις κατακλυσμιαίου τύπου βροχοπτώσεις που είχαν τσακίσει  για ένα μεγάλο διάστημα  την ΒΔ Κίνα.
Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι «Δυτικοί μπορεί να προκαλέσουν «τεχνητό σεισμό» στην Τουρκία με σκοπό  να «καμφθεί» το ηθικό και τα σχέδια της νυν πολιτικής ηγεσίας.
Όλως τυχαίως χθες στο τουρκικό τύπο παρουσιάστηκε ο «χάρτης σεισμών» της Τουρκίας, ο οποίος ενημερώθηκε για πρώτη φορά με την συνεισφορά  πανεπιστημίων  και δύο κρατικών θεσμών και καταγράφει περίοδο 21 ετών, με την επίσημη παρουσίαση να έχει αποφασιστεί να γίνει  στο Συμβούλιο Υπουργών την 1η Ιανουαρίου 2018.
Ο χάρτης καταρτίστηκε μέσω συνεργασίας μεταξύ του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής (ODTÜ), του Πανεπιστημίου Boğaziçi, του Πανεπιστημίου Akdeniz, του Πανεπιστημίου Çukurova, του Πανεπιστημίου Sakarya, της Γενικής Διεύθυνσης Ορυκτών Ερευνών και Ερευνών (MTA) και της Προεδρίας για τη Διαχείριση Καταστροφών και Επείγουσας Ανάγκης (ΜΙΑ ΜΑΝΙΑ).
«Οι κατασκευαστικές εταιρείες υποχρεούνται να λάβουν υπόψη τον σεισμικό χάρτη,  ο οποίος υπογραμμίζει τις ζώνες επικίνδυνων καταστροφών σε εθνικό επίπεδο , υπολογίζοντας ανάλογα τα σεισμικά φορτία προκειμένου να κατασκευαστούν δομές ανθεκτικές στο σεισμό», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο υποδομών…γνωρίζοντας τι περίπου μπορεί να «συμβεί».
Ο Τούρκος καθηγητής Δρ  Ahmet Ercan, διακεκριμένος γεωφυσικός, δήλωσε στην  Hürriyet ότι το 80% του ανανεωμένου χάρτη αντιστοιχούσε στον προηγούμενο χάρτη.
Εντούτοις, ο Ercan εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με ορισμένες αλλαγές, επικρίνοντας ιδιαίτερα την ένταξη της παραθαλάσσιας πόλης Kaş και της πόλης της Ατάλλειας στις ακτές της Μεσογείου στις  «επικίνδυνες περιοχές» .
«Επιπλέον, οι περιοχές  Van, Erzurum, Elazığ και Tunceli [όλες οι επαρχίες στην ανατολική Τουρκία] πρέπει να μετακινηθούν από την κλίμακα [σεισμολογικής βαθμίδας]  δύο στο ένα , ενώ η χερσόνησος Kocaeli [στην βορειοδυτική Τουρκία] και η ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης έχουν υψηλό βαθμό πρόκλησης μεγάλου σεισμού» , δήλωσε χθες ο Ercan.
«Η ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης έχει επικαιροποιηθεί από τον κίνδυνο δευτέρου βαθμού στο κίνδυνο πρώτου βαθμού και η χερσόνησος της Σμύρνης και του Τσεσμέ έχει επίσης παρουσιαστεί ως περιοχή κινδύνου πρώτου βαθμού», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Ercan σημείωσε επίσης ότι στο χάρτη φέρεται η  περιοχή της Αλικαρνασσού  ως επικίνδυνη περιοχή.
«Η Τουρκία είναι ευάλωτη σε σεισμούς λόγω της γεωγραφικής της θέσης ανάμεσα σε δύο τεράστιες τεκτονικές πλάκες  την Ευρασία και την Αφρική / Αραβία  που συγκρούονται  αδυσώπητα η μία με την άλλη , από βορρά προς νότο», αναφέρει ο τουρκικός τύπος προετοιμάζοντας έμμεσα τους Τούρκους πολίτες .
« Προσπάθησαν επαγγελματικά να καταστρέψουν την τουρκική οικονομία, απέτυχαν, βόμβες τρομοκρατών σκάνε συνεχώς στην χώρα, δεν μπόρεσαν ούτε τότε να κάνουν κάτι , τώρα θέλουν να μας ισοπεδώσουν λόγω της σχέσης μας με την  Ρωσία. Η πρόκληση ενός τεχνητού σεισμού θα προκαλούσε ανυπολόγιστες καταστροφές», ανέφερε πριν μερικούς μήνες τουρκική ανώνυμη πηγή που εργάζεται στον επιστημονικό τομέα.
«Τρέμουν» στην Τουρκία για ενδεχόμενο μπαράζ σεισμών με την χρήση του συστήματος HAARP μετά τις κινήσεις με τους ρωσικούς S-400 - Εικόνα2
Το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία έχει εισέλθει σε μια  παρατεταμένη περίοδο αστάθειας και ένας MEGA-σεισμός θα είχε ολέθριες συνέπειες. Επίσης ένας σεισμός της τάξεως 7-8 Ρίχτερ θα είχε άμεση επίδραση και στην Ελλάδα , μια άκρως σεισμογενή χώρα.
ΠΗΓΗ
 triklopodia.gr