Κυριακή, Ιανουαρίου 21

Δείτε live το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό [εικόνες & βίντεο]

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό (Φωτογραφία: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό (Φωτογραφία: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LAT

Ηδη χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.
Το ραντεβού για τη συγκέντρωση έχει δοθεί στις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, αλλά ήδη έχουν καταφθάσει εκεί άνθρωποι από πολλές περιοχές της χώρας, που ταξίδεψαν με εκατοντάδες πούλμαν.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κάνουν λόγο για πάνω από 500 λεωφορεία. Πολλοί κρατούν σημαίες, άλλοι φορούν παραδοσιακές στολές, ενώ δεν έλειψαν και οι παραδοσιακοί χοροί, τη στιγμή που στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Επιθέσεις από αντιεξουσιαστές
Οι εντάσεις πάντως δεν λείπουν. Λίγο πριν από τις 2 μ.μ. αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε ανθρώπους που κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης, με ελληνικές σημαίες στα χέρια.
Την ώρα που περνούσαν έξω από την κατάληψη «Σχολείο», στη λεωφόρο Β. Γεωργίου, αντιεξουσιαστές του πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival. Ανδρες των ΜΑΤ έσπευσαν εκεί και απέκλεισαν το σημείο.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στην περιοχή της Καμάρας δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης για το συλλαλητήριο. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν. Οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν με αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν να παρέμβουν και ένας πολίτης καταγγέλλει ότι τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τη συμπλοκή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.
Νωρίς το πρωί, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας, που αναχωρούσε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφέρει διαδηλωτές.
Πάντως οι αρχές είναι σε επιφυλακή, καθώς αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση στην περιοχή της Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Δείτε live εικόνα από το συλλαλητήριο







Φωτογραφίες: EUROKINISSI, LATO KLODIAN / SOOC, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

http://www.iefimerida.gr/