Ραγδαία Εξέλιξη! Αυτοί εξαγοράζουν το MEGA CHANNEL! ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ


MEGA2

Γράφει Τηλεοπτικός Συνεργάτης
Καταιγιστικές -και ανατρεπτικές- εξελίξεις εν όψει για το Mega;
Όπως πληροφορείται το Press-gr, έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για τη μετατροπή του σε … συνεταιριστικό κανάλι. Η πρωτοβουλία ενεργοποιήθηκε από συνδικαλιστές του χώρου που κινούνται περί τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι είπαν στους εργαζόμενους σε γενικές γραμμές τα εξής:

1. Μπορεί να γίνει συμφωνία με τους σημερινούς μετόχους του καναλιού ώστε να περάσει ο έλεγχός του σε μια νέα εταιρεία.
2. Στην εταιρεία αυτή θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι συμβάλλοντας με τα δεδουλευμένα (που τους οφείλονται), ένα μικρό ποσό συμμετοχής και με δωρεάν εργασία για ένα χρονικό διάστημα.
3. Το «management» του καναλιού θα αναλάβει η «Εφημερίδα των Συντακτών» (που έχει κι αυτή συνεταιριστική μορφή) στο κτήριο της οποίας θα εγκατασταθεί και θα λειτουργεί, σε δύο διαθέσιμους ορόφους, το Mega με τη νέα μορφή του.
4. Θα υπάρξει ειδική πρόνοια για τη διευθέτηση των μέχρι τώρα (μεγάλων) χρεών του καναλιού, χωρίς να τα επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι και η νέα εταιρεία.
5. Πολιτικά το Mega θα διάκειται θετικά πλέον προς τον ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση θα το βοηθήσει να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί σε καινούργιες βάσεις.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πάνω σε αυτούς τους άξονες έχουν αρχίσει να συλλέγονται υπογραφές από τους ενδιαφερόμενους και μένει να φανεί αν και πώς μπορεί να προχωρήσει ένα τέτοι εγχείρημα…
Press-gr