Σάββατο, Ιανουαρίου 13

Σφοδρή επίθεση στον NEOTAΞΙΤΗ Ιερώνυμο ο οποίος είπε ΟΧΙ σε συλλαλητήρια για τη Μακεδονία


Να μην μιλάει, να μην αντιδράσει και να μην ξαναασχοληθεί με την εξωτερική πολιτική της χώρας ζήτησαν τα εξαπτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα «το Ποτάμι» από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος σε μια απόφαση -σοκ τάχθηκε κατά των λαοσυνάξεων και συλλαλητηρίων. Ο Ιερώνυμος πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα την «μαλθακή στάση» και να λάβει μέρος στα συλλαλητήρια. Ο λαός μας

χρειάζεται ηγέτες. Δεν αρκεί το «ΟΧΙ στην Μακεδονία» ειδικά και από τη στιγμή που παραδέχεται ότι το πρόβλημα είναι και εκκλησιαστικό. «Η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της “Μακεδονίας”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, η οποία τοποθετείται στο ζήτημα της ονοματολογίας για το Σκοπιανό.
«Δεν είναι η υπόθεση της Εκκλησίας η Εξωτερική Πολιτική»
«Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Μολονότι η σημερινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν θυμίζει σε τίποτα τα εμπρηστικά κηρύγματα του παρελθόντος και παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιδοκιμάζει τη γραμμή των συλλαλητηρίων», αναφέρει το Ποτάμι. Προσθέτει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαδραματίζει κι έχει να διαδραματίσει περαιτέρω σημαντικό ρόλο στον δικό της τομέα.
«Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ανεδαφικές θέσεις του παρελθόντος και τον λαϊκισμό στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», υπογραμμίσε το Ποτάμι τονίζοντας ότι «η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, σε αντίθεση με την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία erga omnes, καθ΄υπέρβασιν του ρόλου της, δυσχεραίνει την επίλυση ενός προβλήματος που διαιωνίζεται σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».
Τι είπε ο Ιερώνυμος για τα συλλαλητήρια
Ανυποχώρητος όσον αφορά τη χρήση της λέξης Μακεδονία, αλλά και κατά των συλλαλητηρίων, δήλωσε για το θέμα των Σκοπίων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η Εκκλησία είναι ανυποχώρητη στη λέξη «Μακεδονία» και χαρακτήρισε το Σκοπιανό όχι μόνο εθνικό, αλλά και εκκλησιαστικό θέμα που αγγίζει τους πάντες και που η Εκκλησία παρακολουθεί «με αγωνία και συγκίνηση».
Αναμένει μάλιστα, όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου, «από την υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση να κατανοήσει την ανησυχία για το θέμα, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού».
Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων και των λαοσυνάξεων, γιατί «η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη».
«Σε ένα τέτοιο θέμα βασικό γιατί την πατρίδα μας, δεν μπορεί η εκκλησία να μείνει αδιάφορη θα πάρει και αυτή τη θέση της. Όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση και λοιπά, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος σε χθεσινή του δήλωση.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδο αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:
Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζόμενη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας».
Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού.
Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου όπου μεταξυ άλλων θα βραβευτεί και ο Αρχιεπίσκοπος με το Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου κατά την πρώτη ημέρα της Συνεδριάσεως της Ιεραρχίας, δηλαδή την 7η Φεβρουαρίου, ημέρα της συμπληρώσεως 10 ετών από της Εκλογής του Μακαριωτάτου, ως Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Ο Αμβρόσιος Καλεί Σε Αγρυπνίες Για Τη Σωτηρία Της Ελλάδας
Η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα τελέσει την Παρασκευή λειτουργία για τη σωτηρία της Ελλάδας!
Η Μητρόπολη αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία ομάδος πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας από τον Αύγουστο του 2015 έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για τη σωτηρία της πατρίδος μας.
Έτσι το πρώτο Σάββατο εκάστου μηνός είναι αφιερωμένο στην σωτηρία της Πατρίδας, άλλοτε με αγρυπνίες και άλλοτε με πρωινές Θείες Λειτουργίες. Για τον Ιανουάριο θα τελεστεί αγρυπνία από ώρα 8.30μ.μ. το βράδυ της Παρασκευής 12ης Ιανουαρίου μέχρι τα ξημερώματα Σαββάτου 13ης Ιανουαρίου και στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου.
Επειδή η ημερομηνία της νυχτερινής Θείας Λειτουργίας συμπίπτει με την ημέρα αγιοποιήσεως του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, θα ψαλλεί η Ακολουθία του Οσίου. Θερμότατα παρακαλούμε τούς Χριστιανούς μας να προσέλθουν να αναπέμψουμε θερμή ικεσία προς την Παναγία μας για την Πατρίδα μας».
ΠΗΓΗ
 triklopodia.gr