Κυριακή, Ιανουαρίου 14

Αφιέρωμα: New Year – new you! Διώξε τα κιλά του 2017!

new_you_spyros_georg.jpg
Μπορεί κατά τη διάρκεια των εορτών να τσιμπολογήσαμε λίγο παραπάνω και να αφήσαμε σε αναμονή την υπόσχεση μας να χάσουμε κιλά και να αποκτήσουμε διατροφική ισορροπία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε χάσει τον στόχο μας!

Με τη νέα χρονιά λέμε αντίο σε όλες τις ανθυγιεινές συνήθειες, μαθαίνουμε να τρεφόμαστε σωστά και αλλάζουμε τρόπο ζωής, μας λέει ο κύριος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ.
Πώς ξεκινάμε;
Χωρίς τύψεις!
Πριν αρχίσουμε να αισθανόμαστε άσχημα για τις λιχουδιές που φάγαμε κατά τη διάρκεια των εορτών και για το γεγονός πως τελικά η ζυγαριά δεν έδειξε την χρονιά που μας πέρασε τον ‘αριθμό’ που πάντοτε ονειρευόμασταν πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω! Οι γιορτές είναι ημέρες οικογενειακής χαράς και απολαύσεων. Δεν υπάρχει λόγος να κατηγορούμε τον εαυτό μας που δεν έχασε βάρος κατά τη διάρκεια των εορτών! Συγκεντρωνόμαστε στην αλλαγή που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και συνεχίζουμε δυνατά με το νέο έτος!
Μικρά σταθερά βήματα!
Η αλλαγή συνηθειών απαιτεί χρόνο και μικρά σταθερά βήματα. Μια υγιεινή διατροφή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τρόπος ζωής και όχι σαν καταναγκαστικό έργο με αποκλειστικό στόχο την απώλεια βάρους. Το ιδανικό για εμάς βάρος έρχεται μέσα από την αλλαγή της αντιμετώπισης μας στο φαγητό και την διατροφική εκπαίδευση!
Χωρίς υπερβολές!
Υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα απώλειας βάρους και μια στερητική δίαιτα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρούμε τον οργανισμό μας με διαδικασίες οι οποίες δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο απώλειας και επαναπρόσληψης βάρους.
Η διατροφική ισορροπία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την καθοδήγηση ενός επαγγελματία υγείας και τακτική παρακολούθηση. Τρώμε λοιπόν υγιεινά και με μέτρο μέσα στην  καθημερινότητα μας, συμβουλευόμαστε έναν ειδικό και δεν δοκιμάζουμε ‘μαγικές λύσεις’, ενώ αφήνουμε χώρο για μια μικρή λιχουδιά που θα επιθυμήσουμε σε μια γιορτή ή σε μια έξοδο για φαγητό.  Έτσι δεν θα έχουμε το αίσθημα της ενοχής ή της αποτυχίας κατά τη διάρκεια της προσπάθειας μας και θα μάθουμε να απολαμβάνουμε τα πάντα με μέτρο!
Προσέχουμε τη διατροφή μας!
Αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεκινήσουμε κάποια στερητική δίαιτα.  Φροντίζουμε να ακολουθήσουμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που θα περιλαμβάνει όλα όσα μας αρέσουν στη σωστή ποσότητα και συχνότητα. Συμβουλευόμαστε ένα επαγγελματία υγείας που θα μας βοηθήσει να εντάξουμε στη καθημερινότητά μας το κατάλληλο για τις ανάγκες μας πρόγραμμα διατροφής.
Κρατάμε ημερολόγιο!
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ξεχνάμε τι τρώμε ή πίνουμε. Μπορεί να νομίζουμε ότι θυμόμαστε, αλλά αυτά τα σοκολατάκια που μας κεράσανε στο γραφείο διαγράφηκαν πλήρως από τη μνήμη μας. Το να καταγράφουμε τι τρώμε όχι μόνο μας βοηθάει να θυμόμαστε τι τρώμε αλλά λειτουργεί και ως κίνητρο στη προσπάθειά να κάνουμε τις διατροφικές αλλαγές που θέλουμε.
Εκμεταλλευόμαστε τις προσφορές!
Στην αρχή κάθε νέου έτος τα περισσότερα γυμναστήρια κάνουν μεγάλες προσφορές που πραγματικά αξίζει να εκμεταλλευτούμε! Η άσκηση μας βοηθάει να βελτιώσουμε την υγεία μας, τη εξωτερική μας εμφάνιση, την αυτοπεποίθηση μας αλλά και σύμφωνα με έρευνες τη ψυχολογική μας κατάσταση. Γιατί λοιπόν ακόμα το καθυστερούμε;
Περπατάμε περισσότερο!
Αν δεν είμαστε αποφασισμένοι να γραφτούμε στο γυμναστήριο ή μας ακούγεται κάπως μονότονο, υπάρχουν επιλογές! Το περπάτημα είναι μια μορφή άσκησης που ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες. Είναι εύκολο και ανέξοδο και με απλούς τρόπους όλοι μας μπορούμε να το βάλουμε στη καθημερινότητά μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να περπατάμε τις κοντινές αποστάσεις, να βγούμε μια βόλτα στο πάρκο και να ανεβαίνουμε τις σκάλες αντί να παίρνουμε το ασανσέρ.
Αποκτάμε ένα χόμπι!
Ένα παράδειγμα είναι ο χορός που συνδυάζει την διασκέδαση με την εκγύμναση! Αν δεν είμαστε ακόμα αποφασισμένοι να απευθυνθούμε σε μια σχολή χορού ακόμα, αλλά μας αρέσει σαν ιδέα τότε βάζοντας τα αγαπημένα μας τραγούδια στο σπίτι και χορεύοντας για 20-30 λεπτά καθημερινά θα καταφέρουμε να αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα με τον πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο!
spiros_georgios.jpg

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ , ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

 stogiatro.gr