Πέμπτη, Ιανουαρίου 11

O ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΑΜΕ

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΑΠ και οι «κηπουροί» του ανακάλυψαν δικαίωση!


Με... πασοκική έκθεση προσπαθούν να πλήξουν τον Καραμανλή

Ξαναγράφεται η Ιστορία; Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου και τους «κηπουρούς» του, ναι! Ξεχνώντας τι έταζαν προεκλογικά το 2009, τι παροχές έδιναν -αρχικά- μετεκλογικά και ποιες καταστροφικές κινήσεις έκαναν που οδήγησαν την Ελλάδα στη δίνη των Μνημονίων, ο καπετάνιος και το πλήρωμα του «Τιτανικού» έρχονται σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, να πουν ότι η Ιστορία τούς... δικαίωσε!


Σημείο αναφοράς της δήθεν δικαίωσης έγινε ένα έγγραφο που είχε συντάξει στις αρχές Οκτωβρίου 2009 η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος, το οποίο ξαφνικά απέκτησε σχεδόν μυθικές διαστάσεις. Το εσωτερικό υπηρεσιακό έγγραφο, με αποδέκτη τον τότε διοικητή Γιώργο Προβόπουλο, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για εκτροχιασμό της οικονομίας. Ποιος ήταν επικεφαλής, όμως, της επίμαχης διεύθυνσης της ΤτΕ; Ο Βασίλης Μανεσιώτης, τον οποίο στη συνέχεια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όρισε στην επιτροπή που ερεύνησε τα οικονομικά και κατέληξε ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, με γραπτή ανακοίνωση, ανακαλύπτει δικαίωσή του, αλλά και του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., και ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης! Από κοντά και ο Σωκράτης Ξυνίδης («Τελικά δεν ήταν φτιαχτό το έλλειμμα; Καραμανλική προπαγάνδα ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ» έγραψε), ο Φίλιππος Σαχινίδης (βλέπει «απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξαναγράψουν την πρόσφατη Ιστορία της χώρας όπως τους βολεύει») και άλλοι «κηπουροί».

«Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, χειρίστηκαν το θέμα με λαϊκισμό και επιπολαιότητα. Και το πλήρωσαν οι ίδιοι -αυτό δεν με αφορά καθόλου-, δυστυχώς όμως το πλήρωσε και η χώρα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. «Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μάλιστα, πανηγυρίζει ότι δικαιώνεται. Τι δικαιώνεται; Ξέρεις την κατάσταση, παίρνεις την εξουσία, δεν παίρνεις κανένα μέτρο και λειτουργείς με τη λογική του “λεφτά υπάρχουν”;».

Αίσθηση προκάλεσε και η απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Βλάχος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης. «Δεν μπορεί να ξαναγράψουν την Ιστορία όπως θέλουν κάποια συμφέροντα και διαπλεκόμενοι» είπε ο βουλευτής της Ν.Δ.
Υπενθύμισε ότι τον Μάρτιο του 2009 ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε ελάχιστη συναίνεση από την αντιπολίτευση και ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε πει τότε ότι η κρίση είναι μόνο στο μυαλό της κυβέρνησης.