Πέμπτη, Ιανουαρίου 4

Πήγαν να ραντίσουν με αγιασμό το άγαλμα «Phylax» για να... ξορκίσουν τον δαίμονα

Μετά το βανδαλισμό ήρθε και ο… αγιασμός για το άγαλμα «Phylax» του Κωστή Γεωργίου στο Παλαιό Φάληρο. Οι γραφικές αντιδράσεις όσων χαρακτηρίζουν το άγαλμα «σατανικό» συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά αυτές ήρθαν από τους ενορίτες του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης της περιοχής, που θέλοντας να… ξορκίσουν τον δαίμονα, έφτασαν στο σημείο με σημαίες, εικόνες και τραγουδώντας ψαλμωδίες ράντισαν το άγαλμα με αγιασμό.

 Επικεφαλής ο εφημέριος του ναού Πατάπιος Αργυρός που σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, χαρακτήρισε το άγαλμα «δαίμονα και στρατιώτη του Σατανά».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα είχε επισημάνει:  

«Κάποιοι μπερδεύουν την ελληνική μυθολογία με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ με τη ρομφαία, και πιστεύουν ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο φύλακας της πόλης μας. Πρόκειται για γραφικές αντιδράσεις. Η τέχνη, όμως, είναι υποκειμενική και σε κάθε περίπτωση δεν έχει όρια. Το γλυπτό δεν έχει καμία σχέση με τη χριστιανική πίστη. Πρόκειται για μία καλλιτεχνική προσέγγιση του Τάλου, του μυθικού προστάτη της Κρήτης. Ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τη μυθολογία και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όσον αφορά στη συλλογή υπογραφών, δεν σημαίνει ότι θα αποσύρουμε το άγαλμα». 

tvxs.gr
 anemosantistasis