Δευτέρα, Ιανουαρίου 15

Politics Τσίπρας: Μπέτυ συρρίκνωσα την κοινωνία!

Θυμάστε τις εποχές που ο Γιάνης έλεγε στη Δανάη «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες»;
Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. 
Ποιο μέιλ Χαρδούβελη, ποια εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ; Για ορεκτικό τα είχε αυτά.Δεν αξίζει πια κανείς να ασχολείται με τις ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι είναι ψεύτικοι ως το μεδούλι. 

Αρκεί να δει, όποιος έχει ακόμη αμφιβολίες, το βίντεο της Αχτσιόγλου όταν μιλούσε ως υποψήφια βουλευτής σε εργαζόμενους και το βίντεο της Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Όπως και αντίστοιχα παλαιότερα με τον Κατρούγκαλο, αλλά και τον ίδιο τον Τσίπρα.
Αυτό που έχει σημασία, πλέον, είναι το μετά. 
Ακούω πολλούς να λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειώσει, πως χτίζει το δικό του κράτος, φτιάχνει τον δικό του στρατό κοκ. Σωστά είναι όλα αυτά.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει εντοπίσει δύο εκατομύρια Έλληνες που τους θεωρεί «απέναντι» και τους έχει ταράξει στους φόρους. Τους αντιμετωπίζει σαν παραπαίδι που έκανε όλες τις δουλειές και στο τέλος κοιμόταν στον στάβλο.
Αυτά τα Χριστούγεννα πολλοί που πλήρωσαν το μέρισμα πέρασαν χειρότερα από ορισμένους που το πήραν.
Γιατί στο Μαξίμου πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει και ένα εκατομμύριο πολιτών που αν τους μπουκώσουν θα τους στηρίξουν για να κρατηθούν σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για αυτό τους ενδιαφέρει ο πολίτης με τις 7.000 εισόδημα και ένα παιδί και όχι εκείνος με τις 20.000 που έχει τρία.
Ξέρουν ότι στον τελευταίο δε θα μπορέσουν ποτέ να προσφέρουν ότι χρειάζεται. Οπότε στοχεύουν τον πρώτο.
Γιατί έναν τρίτεκνο που ανήκε κάποτε στη μεσαία τάξη μπορεί να τον σώσει μόνο η ανάπτυξη. Να υπάρχουν δουλειές για να φέρνει εισόδημα στο σπίτι.
Ενώ σε έναν πολύ φτωχό μπορεί και να του αρκεί ένα μικρό επίδομα. Το οποίο βέβαια κάθε χρόνο θα μικραίνει καθώς θα συρρικνώνεται η μεσαία τάξη. Την οποία σύντομα η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα θα εξαφανίσει.
Όσο για τους διορισμούς που υπόσχεται, αν αυτοί έσωζαν κυβερνήσεις το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δε θα είχαν πέσει ποτέ. 
Πολύ σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια της πολιτικής του: πως έκανε περισσότερους Έλληνες φτωχούς. Συρρίκνωσε όχι μόνο το εισόδημά τους, αλλά τις ζωές τους ολόκληρες. 
Οπότε αντίστοιχα θα είναι και τα ποσοστά του στις κάλπες. Θα συρρικνωθούν.
Γιάννης Αντύπας
protothema
Πηγή
realpolitics.gr